Президент України Володимир Зеленський привітав українців з днем працівника радіо та телебачення.
Привітання президент залишив на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

"Алло, алло, алло! Говорить Харків! Вам, вам, вам!". Ці слова пролунали з гучномовців у серці Слобожанщини 16 листопада 1924 року та розпочали історію радіомовлення в Україні. У часи Другої світової війни воно не припинить роботу, передачі з Хрещатика йтимуть до останнього дня оборони Києва, диктори в Харкові залишатимуться біля мікрофона під час ворожих бомбардувань, радіо допомагатиме нашим льотчикам орієнтуватися під час боїв і нічних атак на нацистські тили", - зазначив Зеленський.

Скріншот допису Володимира Зеленського
Скріншот допису Володимира Зеленського

Володимир Зеленський зазначив, що радіо та війну символічну поєднав Андрій Бобир льотчик 1-го Українського фронту і бандурист українського радіо. Він після війни зіграв на бандурі, яку завжди xовав у крилі літака, "Реве та стогне Дніпр широкий" – легендарні позивні українського радіо, які незмінні вже майже вісім десятиліть.
За часи Незалежності прямі трансляції засідань Верховної Ради зроблять радіо головним джерелом інформації про політичне життя та історичні зміни в державі.

"Чи має щось більшу силу та більший вплив, ніж людський голос? Лише одне. Це поєднання голосу й зображення. Це телебачення. Першим рядком його історії в Україні є показ стрічки "Алітет іде в гори" одесита Марка Донського. Це перша професійна телетрансляція з Київського телецентру на Хрещатику, 26, яка відбулася 70 років тому", - зауважив Зеленський.

За роки існування телебачення не раз змінювало історію. Ми змогли чітко усвідомити, яке значення має достовірна інформація і яку загрозу становить бреxня, у часи боротьби за свободу, війни на Донбасі й пандемії COVID-19.

"Все це відводить радіо й ТБ надважливу роль і наділяє надвисокою відповідальністю за кожне слово і кожну букву. У день професійного свята я щиро бажаю всім працівникам радіо й телебачення завжди пам’ятати про це. Щиро дякую всім, хто залишається вірним стандартам професії!", - підсумував він.

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Ігор Вальський: Рейтинг Зеленського впав до критичного мінімуму

Також Знай писав, Володимир Зеленський роздасть вакцинованим українцям по тисячі