Президент України Володимир Зеленський розповів про актуальну статистику захворюваності на коронавірус.

На офіційній сторінці Офісу Президента в Instagram, де в основному розміщують важливі новини для жителів України, розмістили пост зі свіжою статистикою COVID-19.

Карантин, транспорт - фото "Я и Закон"
Карантин, транспорт - фото "Я и Закон"

За інформацією, епідеміологічна ситуація в країні повільно, але впевнено поліпшується. У порівнянні з минулим тижнем, кількість хворих зменшилася. Це означає, що у регіонів є шанс вибратися з "червоної" зони, а в українців повернутися до колишнього життя без карантинних обмежень.

"За минулий тиждень виявлено 139,9 тис. нових випадків, а тижнем раніше – 152 тис. Наразі зайнято 50 тис. 962 ліжко-місця, тоді як минулого тижня цей показник становив 51 тис. 700. За минулий тиждень госпіталізували 30 тис. осіб порівняно з 34 тис. позаминулого тижня", - написали в публікації.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Але, в Офісі Президента поспішили повідомити про те, що Вінницькій області, за показниками захворюваності, загрожує "червона" зона. А ось якщо в Луганській і Херсонській областях збережеться позитивна динаміка, є ймовірність переведення в "жовту" зону. Також зазначили, що тільки за минулий тиждень 1,6 мільйона людей зробили вакцинацію.

Нагадаємо, що українці вимагають відкрити школи: тисячі батьків ризикують роботою, а на нянь "спустили" всі збереження – назрівають масові протести

Як повідомляв Знай.uа, в "Дії" доступні нові сертифікати: оновіть і перевірте

Також портал Знай.uа писав, в які країни ЄС можуть потрапити українці: перелік документів та умови