У мережі розповіли про вікову дискримінацію. Чому після 40 років знайти роботу практично неможливо, і що робити в таких випадках.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету, який був знятий програмою факти ICTV, де регулярно сповіщають українців про найважливіші події як в Україні, так і в світі.

Справа в тому, що виявляється, знайти роботу коли вам вже більше 40 років - досить складний квест, із зірочкою. Все тому що роботодавці хочуть закликати до себе молоді кадри. Навіть незважаючи на те, що 35-40 років вважаються найпродуктивнішими.

співбесіда, фото Pxhere
співбесіда, фото Pxhere

За даними соціологів, близько 40% українців постраждали в минулому році від вікової дискримінації, і цей показник зростає.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Киянка Людмила відчула це в 43 роки, і це незважаючи на те, що у неї за плечима 20-річний досвід.

Дистанційна робота, скріншот: YouTube
Дистанційна робота, скріншот: YouTube

"У вакансіях писали, що потрібна людина до 35. Я сподівалася, що роботодавець людина адекватна, і зможе розглянути моє резюме серед інших. У якийсь момент я вирішила скосити свій вік, і списала собі десь років п'ять. Кількість відповідей на резюме трохи збільшилася " - розповідає жінка.

На сьогоднішній день в Україні майже 260 тисяч людей шукають роботу, і чверть з них 40+. Відмовити в прийомі на роботу через вік не має право жоден роботодавець, і за це передбачена навіть адміністративна і кримінальна відповідальність.

Співбесіда і англійська, Фото з сайту Work.ua
Співбесіда і англійська, Фото з сайту Work.ua

Пояснюють все це тим, що молодь більш швидше навчається, і може відразу оволодіти сучасними технологіями. Спочатку, як каже HR-експерт, потрібно дивитися на якості людини як фахівця, а тільки потім на дату народження. Цей спосіб допоможе скоротити проблему із закриттям вакансій.

Нагадаємо, що дівчину "відфутболили" з роботи через українську мову

Раніше повідомляли, що агрессивна матуся накинулася на вчительку через скаргу на її сина 6-класника

Також портал Знай.ua писав,млинці у файлі для паперів і дешеві макарони: дітей у школі нагодували канцерогенами і залякали батьків