Відома дитяча письменниця, популяризаторка української мови та активістка Лариса Ніцой похвалилася днем, проведеним на полігоні із Марусею Звіробій.

За її словами, вона давно вже збиралася навідатися на вишкіл, але не було можливості. Цього разу вона прийняла пропозицію і навідалася на Марусин полігон, щоб «познайомитися з Марусиними ведмедями».

«Приїхала читати лекцію про мовну стійкість. Спеціального одягу для подібних вишколів не маю, та й не страшно, подумала, я ж на лекцію їду. Але моя допитливість і пропозиція Марусі Звіробій взяти участь у заняттях взяли гору. Всі нормальні люди в "зеленому" - і я, яскрава мішень», - ділиться Ніцой.

Але крім сміху, ніби граючись у війнушку, отримала Ніцой і шок від отриманої інформації.

Лариса Ніцой, фото: Facebook
Лариса Ніцой, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

«Ви знали, що поранений може бути у свідомості, без свідомості і зі зміненою свідомістю? І часто поранений зі зміненою свідомістю не дає себе рятувати. Щоб йому надати допомогу, треба або його вирубити, або почекати, поки втратить свідомість, тим часом рятуючи іншого пораненого. Чекати довго не прийдеться. Що поранення бувають легкі, середні й важкі? Від того, наскільки ти правильно визначиш, якого ступеня поранення, залежить життя людини, бо спочатку треба рятувати важких, потім середніх, а потім легких», - розповіла вона.

Крім того, вона розповіла про ступені поранень і про те, що навіть відсутність частини живота та кишки, які тягнуться за пораненим, - вважаються на війні середньої тяжкості пораненням, якщо постраждалий в стані про себе подбати.

«Якщо пораненому вирвало шматок живота, випали кишки, і він їх тримає в руках, або притулив пакетом до живота і йде в медпункт і несе в пакеті свої кишки, притулені до себе (а такі випадки на війні трапляються) - це середня тяжкість поранення. Кишки помиють, запхають у живіт і зашиють», - ділиться письменниця.

Вона додала, що від самих лише думок і розмов про таке їй ставало погано.

«Коротше, дуже корисні такі вишколи. Навіть якщо зі смішками: "Я не хочу війни, де моя косметичка", навіть якщо з муляжами - це дуже потрібна штука», - резюмувала вона.

Нагадаємо, що невгамовна Лариса Ніцой відмовилася від голки

Раніше повідомляли, Лариса Ніцой провчила матір, яка смикала за руку сина і сварилася посеред вулиці

Також, ззахисниці української мови Лариси Ніцой нагодував батьків шакшукою