"Пенсійний Кур’єр" у своєму facebook у рубриці "Запитання-Відповіді" публікує чергове питання, яке турбує його читачів. Сьогодні допис стосується призначення пенсії у разі втрати годувальника.

Жінка, яка народилася у квітні 1949 року та проживала з батьками питає, чи має вона право перейти зі своєї пенсії на пенсію, яка надається у разі втрати годувальника. В шлюбі жінка не перебувала, дітей вона не має. З 1990 року вона з батьком лишилися удвох, адже мати померла. Зазначає, що батько інвалід війни першої групи, 12 років був прикутий до ліжка, цього року він помер.

Допис, facebook.com/gazetaPK
Допис, facebook.com/gazetaPK

У роз’яснені, яке надається зазначається, що:

  • Відповідно до статті 29 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсії в разі втрати годувальника сім’ям військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за Законом, призначаються, якщо годувальник помер у період проходження служби або не пізніше трьох місяців після звільнення зі служби чи пізніше цього строку.

Також у дописі йдеться про те, що згідно статті 30 Закону 2262 у разі втрати годувальника на пенсію мають право непрацездатні члени сімей: померлих, загиблих, таких що зникли безвісти, військовослужбовців тощо.

Допис, facebook.com/gazetaPK
Допис, facebook.com/gazetaPK

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Важливий момент: непрацездатними членами сім’ї можна вважати осіб з інвалідністю, яка була отримана до досягнення 18 рокі, або неповнолітні діти.

Зазначається, що жінка зможе отримати право на переведення пенсії за віком на пенсію в разі втрати годувальника у випадку, якщо будуть надані документи про визнання її особою з інвалідністю до 18 років.

Знай.ua нагадує: Скорочений графік і період карантину: українцям пояснили, як розраховують пенсії працівникам на шкідливому виробництві

Як раніше повідомляв Знай.ua: Мінус 300 тисяч щороку: що губить українців, окрім китайського вірусу

Також Знай.ua писав: 80-річний пенсіонер закрив шахрайку в туалеті: "Забризкала в очі сльозогінний газ та вдарила пляшкою по голові"