В Україні кожного року скорочується чисельність населення, смертність перевищує народжуваність, і за 2020 рік населення скоротилося на 300 тисяч осіб, причому не завжди українці помирали від хвороб чи від старості.

Видання «Аргументи і факти» звертає увагу на статистику літальних випадків, які не пов’язані з захворюваннями або віком. Експерти відзначають, що майже 8 тисяч українців померли в результаті нещасних випадків на дорозі, загинули під час пожежі, потонули або ж померли насильницькою смертю.

МВС наводить такі цифри: 3554 людини загинули у ДТП, 1729 померли під час пожежі, 1331 – стали жертвами вбивць, 1201 – потонули. Це статистика минулого, 2020 року, за цей же період на передовій загинули 50 україньских захисників.

Денис Монастирський, міністр МВС, відзначив, що відомство має на меті зменшити ці страшні цифри за рахунок більш близької комунікації жителів громади із поліцейськими.

«Якщо поліцейський в районі, місті, у дворі буде знати про потреби жителів, його будуть сприймати, йому будуть довіряти», - сказав він.

Денис Монастирський скриншот youtube МВС УКРАЇНИ
Денис Монастирський скриншот youtube МВС УКРАЇНИ

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поліцейські офіцери мають прийти на зміну дільничним і будуть працювати за стандартами, що схожі на американські. Головним завданням офіцеру буде забезпечення порядку, запобігання правопорушенням і владнання конфліктів на самому початку.

В Україні також почали створювати Центри безпеки, які об’єднують декілька служб одразу: пожежну, медичну і поліцію. На сьогодні таких центрів існує 36, кількість їх буде зростати, щоб їх мережа покрила усі регіони.

Пожежний, скриншот youtube ТСН
Пожежний, скриншот youtube ТСН

Наркотики – ще одна нагальна проблема, кожного року все більше українців стають залежними від наркотичних речовин. Денис Монастирський розповів, що вже розроблена програма державної політики у цій галузі до 2030 року, яка допоможе більш якісно здійснювати моніторинг та профілактичні заходи.

Такі кроки МВС мають зменшити невтішну статистику смертності в Україні.

Знай.ua нагадує: Трудові книжки більше не потрібні? Пенсійний фонд роз’яснив, де їх знайти та як переглянути

Як раніше повідомляв Знай.ua: Конкурсний відбір на посади до Бюро економічної безпеки розпочато

Також Знай.ua писав: "Правами керую я!": вчителька-антиковідниця просто на уроці дала відсіч поліції - школярі все зняли на камеру