В Україні зміниться один з критеріїв отримання водійських прав. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Як стало відомо, з грудня 2021 року в водійських посвідченнях з'явиться відмітка про те, що їх власники здали практичний іспит на автомобілі з автоматичною коробкою передач. Відмітка матиме вигляд коду з двох цифр "78".

Така відмітка означатиме, що з цим документом водій зможе керувати автомобілем тільки з автоматичною коробкою передач. Якщо такої позначки немає, то і водій може керувати будь-яким автомобілем.

Українці по-різному поставилися до цього нововведення. Деякі вважають, що це чергова спроба «викачування грошей».

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Щоб більше грошей завантажити, за кожен іспит і за кожну категорію. Все просто", - впевнені коментатори.

Інші кажуть, що така практика існує в різних країнах.

"Ну як би, так і повинно бути вже давно, як у всіх країнах», «як у всіх цивілізованих країнах», «Тих, хто вже з правами, це не стосується. Тільки тих, хто тільки отримує", - пишуть коментатори.

Посвідчення водія, кадр з відео
Посвідчення водія, кадр з відео

Нагадаємо, 16-річний мажор після ДТП у Харкові "забив" на своїх друзів і кинувся шукати телефон: "Можеш набрати?". У мережі з'явилися численні відео трагічного інциденту, знятого очевидцями

Як повідомляв портал " Знай.ua", "Тато йде в запій, всі гроші у матері": що відомо про 16-річного мажора, який влаштував ДТП в Харкові. Про долю головного підозрюваного, який у свої 16 років встиг наробити багато темних справ, з'явилося ще трохи відомостей, зокрема, про його найближчих людей-батьків

Також " Знай.ua " писав, батько мажора, учасника кривавої ДТП у Харкові, здивувався, що про його сина "не написали нічого хорошого". Батько підлітка, який влаштував аварію, дав перший коментар. Він не розуміє, чому син винен.