В селі Хмелів, що знаходиться в Роменському районі Сумської області, чоловіка, який перебував на улиці без документів, що засвідчують його особу, обклали штрафом у розмірі 17 тисяч гривень.

Ця подія трапилася тому, що на території України тривають карантинні обмеження, а Кабміном було прийнято ухвалу, за якою до 31 грудня цього року громадяни повинні перебувати на вулиці, маючи про собі документи.

Правоохоронці, зупинивши чоловіка на вулиці, спитали про наявність документів, які зможуть засвідчити його особу. Документів у громадянина з собою не виявилося. Було прийняте рішення передати справу до суду. Суд, розглянувши справу, ухвалив рішення відповідно ухвалі Кабміну, та призначив стягнення штрафу у розмірі 17 тисяч гривень, також чоловік сплатить судовий збір у розмірі 454 гривні.

Постанова Кабінету міністрів
Постанова Кабінету міністрів

Нагадаємо, що відповідно минулорічної постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня про запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, громадяни, що перебувають на вулиці. повинні мати хоча б один з документів: який може засвідчити особу, громадянство, спеціальний статус тощо.

Знай.ua нагадує: Судимий син чиновника: що відомо про винуватця моторошної ДТП з дітьми в Харкові

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.ua: 80-річний пенсіонер закрив шахрайку в туалеті: "Забризкала в очі сльозогінний газ та вдарила пляшкою по голові"

Також Знай.ua писав: "Правами керую я!": вчителька-антиковідниця просто на уроці дала відсіч поліції - школярі все зняли на камеру