Чи може поліцейський зафіксувати порушення правил дорожнього руху на свій мобільний телефон та подати відео як доказ у суді? Портал "Твоя Машина" роз'яснив, чи має юридичну силу відео, зняте на мобільний правоохоронця.

Відповідно до статті 23 закону України про Національну поліцію, поліція має право регулювати дорожній рух та здійснювати контроль за дотриманням Правил дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами. Для фіксації правопорушень поліцейські можуть використовувати засоби, які допомагають визначити факт порушення: фото-, відеотехніка.

Камера: скриншот youtube Факти ICTV
Камера: скриншот youtube Факти ICTV

Однак, щоб доказ було розглянуто у суді, фіксація факту порушення має бути зроблена на техніку, яка закріплена на транспортних засобах або встановлена ​​стаціонарно, у тому числі це стосується відеореєстраторів.

Камера: скриншот youtube Факти ICTV
Камера: скриншот youtube Факти ICTV

Мобільний телефон, у тому числі співробітника поліції, не входить до переліку пристроїв, на які дозволено фіксувати факт правопорушення, тому відео чи фото, зняте на телефон правоохоронця, не буде розглянуто як доказ порушення Правил дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай.ua нагадує: Довічне позбавлення прав – в Раді ініціювали черговий "батіг" для водіїв-порушників

Як раніше повідомляв Знай.ua: Водій тролейбуса вирішив підвищити свій level просто під час маршруту: "Одне око на алмаз, інше на дорогу"

Також Знай.ua писав: Українець знайшов унікальний ВАЗ-2101 1972 року: в заводському стані та ідеально збережений