Коли чекати його розгляду?

Цього листопада парламентарі сконцентрували увагу на розширенні "санкційного" переліку для водіїв-порушників. Майже одночасно у Верховній Раді було зареєстровано одразу дві законодавчі ініціативи щодо посилення відповідальності за порушення ПДР. І одна з них передбачає довічне позбавлення водійських прав – це проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо терміну позбавлення права керувати транспортними засобами" № 6278.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Зміни у двох Кодексах: коли розглянуть в Раді?

Якщо ініціаторами законопроекту "Про внесення змін до ст. 286 та 286-1 ККУ щодо посилення відповідальності за порушення ПДР" № 6240-1, зареєстрованого в Парламенті 10 листопада, стали нардепи від "Слуги Народу" та "За майбутнє", то автором даного проекту Закону – позафракційна нардепка Юлія Світлична.

Скріншот
Скріншот

За словами автора законопроекту № 6278, реалізація цього Закону дозволить забезпечити дотримання вимог ПДР і знизити смертність на дорогах.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Необхідність прийняття закону зумовлена непоодинокими випадками масштабних ДТП по всій країні. Створення безпечних умов для учасників дорожнього руху, збереження життя і здоров’я громадян, підвищення ефективності впливу на дисципліну учасників дорожнього руху є наразі нагальним питанням сьогодення", - йдеться у Пояснювальній записці.

Поліція - фото Патрульна поліція України
Поліція - фото Патрульна поліція України

Законопроект передбачає внесення змін одразу до кількох Кодексів України.

Якщо зараз у ст. 30 КУпАП найсуворішим покаранням є позбавлення прав керування транспортними засобами на строк до 10 років, то оновлена версія змінює його на "довічне".

Законопроект - скріншот
Законопроект - скріншот

Відповідні зміни внесені і до ст. 55 ККУ – в частині позбавлення наданого даному громадянинові права керування транспортними засобами до довічного терміну.

Законопроект - скріншот
Законопроект - скріншот

Як йдеться у положеннях документу, у разі затвердження № 6278 Верховною Радою, Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування – тобто, вже за добу після голосування.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Та, перш ніж потрапити до сесійної зали, законопроект має пройти розгляд у 6 профільних Комітетах.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Рада підтримала нові штрафи за "липовий" сертифікат: покупцям підробки – 34 тисячі, продавцям – 170 тисяч.