Столичні голуби дізналися, як з'єднується мережа метро, і використовують поїзди, щоб пересуватися по місту в пошуках кращих недоїдків.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі "Daily Star"

У них може бути маленький мозок, але птахи явно належать до числа найрозумніших тварин, мігруючи на сотні миль щороку і навіть використовуючи гілки в якості простих інструментів.

Але пасажири лондонського метро помітили, що столичні голуби почали використовувати технології, створені людьми, щоб полегшити їм невеликі міграції. Хитрі птахи, здається, робили це деякий час, очевидно, передаючи знання новим поколінням голубів.

У 1995 році журнал New Scientist отримав те, що було описано як «шквал листування» про голубів, які подорожують по метро.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Голуб
Голуб

Можна було б сказати, що вони просто блукали в пошуках їжі, і це висновок, зроблений в шоу BBC Two «Неприродна історія Лондона».

У цьому ролику ведучий каже, що "Голуби ходять на станцію, тому що навколо багато крихт», і пропонує їм дістатися до наступної станції поїздом, щоб продовжити годування.

Багато інших прийшли до аналогічних висновків.

Але в своєму листі New Scientist Лорна рід сказала: "Я абсолютно впевнена, що їх метою була подорож, а не їжа. Голуби розумні і легко навчаються, і я не бачу причин, чому їм не слід було б усвідомлювати той факт, що подорож на метро рятує їх крила - тим більше, що в місті так багато покалічених голубів».

Голуб в метро
Голуб в метро

В іншому листі передбачалося, що голуби, володіють винятковими навігаційними здібностями, дійсно знали, куди вони йдуть.

Сабіха Фостер також поділилася історією, яка говорить, що вони роблять це досить часто, щоб знати маршрут: "Близько року тому пара голубів стрибнула на кільцеву лінію в Олдгейті, зупинилася біля дверей і цілеспрямовано вийшла на наступній зупинці, яка був Тауер-Хілл".

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у мережі розповіли, чому померло понад 100 птахів за короткий час.