У районі унікального заповідника "Асканія-Нова" тепер заборонено використання хімікатів у сільському господарстві. Про це стало відомо з повідомлення офіційного сайту Херсонської обласної ради.

«На території Херсонської області в межах 40-кілометрової зони біосферного заповідника «Асканія-Нова» заборонено застосування родентицидів небіологічного походження», - сказано в повідомленні.

Причиною для такого рішення стали прецеденти із загибеллю 180 журавлів, а також інших рідкісних птахів і тварин, внесених до Червоної книги, в січні і березні 2021 року. Наприклад, проживають в заповіднику 12 тисяч журавлів і сім тисяч огарів добувають собі корм за межами «Асканії–Нові», в тій самій 40-кілометровій зоні навколо.

Використовуючи пестициди, гербіциди та інші засоби захисту посівів небіологічного Походження, фермери та підприємства труять унікальну фауну краю. Тепер же за подібне правопорушення їх чекає покарання - від штрафів до кримінальної відповідальності, залежно від тяжкості проступку.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Виконання приписів для аграріїв перебуває на особистому контролі народних депутатів та генерального прокурора України.

Нагадавши, в Асканії-Нова масово гинуть червонокнижні журавлі: "Отруїли?". Птахи могли отруїтися зерном

Раніше Знай писав, що в отруті проти гризунів знайшли небезпечні речовини: гинуть не тільки шкідники, а все навколо. Нова петиція від українців

Також Знай повідомляв, що у Львові зоозахисники з "будинку врятованих тварин" врятували 13 чорнобурих лисиць, яких вирощували на хутряній фермі.