У районі унікального заповідника "Асканія-Нова" тепер заборонено використання хімікатів у сільському господарстві. Про це стало відомо з повідомлення офіційного сайту Херсонської обласної ради.

«На території Херсонської області в межах 40-кілометрової зони біосферного заповідника «Асканія-Нова» заборонено застосування родентицидів небіологічного походження», - сказано в повідомленні.

Причиною для такого рішення стали прецеденти із загибеллю 180 журавлів, а також інших рідкісних птахів і тварин, внесених до Червоної книги, в січні і березні 2021 року. Наприклад, проживають в заповіднику 12 тисяч журавлів і сім тисяч огарів добувають собі корм за межами «Асканії–Нові», в тій самій 40-кілометровій зоні навколо.

Використовуючи пестициди, гербіциди та інші засоби захисту посівів небіологічного Походження, фермери та підприємства труять унікальну фауну краю. Тепер же за подібне правопорушення їх чекає покарання - від штрафів до кримінальної відповідальності, залежно від тяжкості проступку.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Виконання приписів для аграріїв перебуває на особистому контролі народних депутатів та генерального прокурора України.

Нагадавши, в Асканії-Нова масово гинуть червонокнижні журавлі: "Отруїли?". Птахи могли отруїтися зерном

Раніше Знай писав, що в отруті проти гризунів знайшли небезпечні речовини: гинуть не тільки шкідники, а все навколо. Нова петиція від українців

Також Знай повідомляв, що у Львові зоозахисники з "будинку врятованих тварин" врятували 13 чорнобурих лисиць, яких вирощували на хутряній фермі.