Дані з вашого телефона можуть ворогу розповісти все. Адже, іноді один кадр може надати більше інформації, ніж тактична та агентурна розвідки.

Однак і без цього спеціалісти противника з технічної розвідки можуть поцупити з вашого смартфона всю збережену там інформацію, тому потрібно знати, як вберегти свої дані, досліджував кореспондент "АрміяInform" Віктор Шевченко.

Якщо ж ви все-таки виявили, що за вами стежить ваш смартфон, а відповідних знань не маєте, то краще зверніться по допомогу до фахівців. Можна скористатися послугами "Лабораторії Цифрової Безпеки". Ця команда спеціалістів допомагає вирішувати проблеми в цифровій безпеці.

Скрін, відео YouTube телефон
Скрін, відео YouTube телефон

Як самостійно уникнути зараження шпигунською програмою

Не можна давати користуватися вашим смартфон іншим людям. Коли ви заражаєте смартфон від джерела в громадському місці, переконайтеся, що адаптер живиться від мережі, а на кабелі немає додаткових електронних пристроїв.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Не можна переходити за посиланнями в листах та месенджерах, тримайте увімкненим антивірус на комп’ютері та смартфоні й регулярно його оновлюйте. Перед тим, як встановити на свій смартфон програму, уважно вивчіть її відгуки та рейтинги.

Скрін, відео YouTube телефон
Скрін, відео YouTube телефон

Перевірте налаштування безпеки вашого пристрою на предмет дозволу встановлення програм із невідомих джерел. Пам'ятайте, що завантажувати програми із невідомий джерел не можна. Видаліть всі непотрібні або зайві програми, щоб легше орієнтуватися в процесах і контролювати свій пристрій.

Не забувайте регулярно оновлювати смартфон. Якщо ваш гаджет не оновлюється і його підтримка завершена виробником, саме час його змінити з метою безпеки. Аби убезпечити свій гаджет, потрібно регулярно змінювати паролі.

Нагадаємо, хитрі красуні з Tinder вигадали нову аферу: як ласих до розваг чоловіків розводять на гроші

Раніше Знай писав, 80-річний пенсіонер закрив шахрайку в туалеті: "Забризкала в очі сльозогінний газ та вдарила пляшкою по голові"

Також Знай повідомляв, шахраї зняли з карти молодої мами 70 тисяч гривень: "Хотіла продати босоніжки на OLX"