У мережі шириться нова афера. Вона з'явилася на сайті знайомств та зав'язана на квитках у театр.

Про це розповіли журналісти на youtube-каналі BIHUS info.
Суть її полягає у тому, що ви знайомитеся у тендері з дівчиною, а вона вас запрошує на побачення у театрі. Її квиток у неї вже нібито є, тому залишається тільки його купити вам. Після цього вона скидає вам лінк з посиланням на придбавання квитка.
Ви сплачуєте за ним, гроші списуються з вашої картки, однак квитка ви не отримуєте. До слова, ця афери проводиться системно і чоловіків намагаються розводити одразу з кількох акаунтів.

Сергій, скріншот із відео
Сергій, скріншот із відео

"Познайомилися ми на одному з великих сайтів знайомств. Загалом, в анкеті було зазначено, що людина хоче піти до театру та шукає компанію", - розповів Сергій, який не повівся на аферу.

Журналістка BIHUS info Аліса Юрченко зазначає, що зазвичай на акаунти шахраї ставлять фотографії дівчат з Росії. Це можна помітити якщо придивитися до них, можна побачити, наприклад номерні знаки автівок.
Під час знайомства дівчата аферистки майже одразу заводять мову про театр та запрошують туди чоловіка, зазначаючи, що у неї квиток вже є. Щоб надати переконливості аферисти надсилають скріншоти своїх квитків. Зазвичай вони просто відфотошоплені, а самі ж імена дівчат просто вигадані.

"Вона мені скинула фейковий куплений білет, у якому вказано ряд та місце ", - розповів Сергій.

Мета аферистів аби ви придбали квиток за їхнім лінком. Журналісти вивчили посилання, яке надсилають дівчата та виявилося, що це копія російського сайту "Приют комедианта", який має ідентичний репертуар. Описи вистав та історія однакові, просто змінені міста в яких проходитимуть вистави.
Пам'ятайте, якщо ви заповнили форму яку надіслали вам шахраї, з вашої картки спишуться кошти та вони отримають всі ваші дані, як вони ще їх використають - невідомо.