Звичайна ситуація, коли на виході з супермаркету або торгівельного центру спрацьовує сигнальна рамка, і вже через секунду охоронець закладу стоїть біля вас і просить показати вміст сумки. Сьогоднішній допис "Освітньої асамблеї" у facebook роз’яснює, що робити в такий ситуації.

Отже, якщо на виході з супермаркету вас зупинив охоронець та попросив відкрити сумку, ви повинні знати свої права, для цього потрібно запам’ятати декілька речей:

  • Охоронці або працівники закладу не мають права проводити огляд речей і чеку, який теж вважається власністю
  • У випадку, якщо до вас застосована фізична сила, або погрози – треба терміново викликати поліцію, адже Конституція України гарантує право на свободу та особисту недоторканість.
  • Огляд речей має проводитися тільки співробітником, який має посадову інструкцію. Спочатку перевірте, чи справді вас зупинив охоронець.

Допис, facebook.com/osvitaUkraine
Допис, facebook.com/osvitaUkraine

Що ж стосується підстав для огляду, то це може бути:

  • У випадку, якщо камера зафіксувала факт крадіжки речей.
  • Якщо є підстави вважати, що відбулася крадіжка, і спрацювала рамка на виході.
  • Якщо персонал закладу або покупці повідомили про вчинення злочину.

Допис, facebook.com/osvitaUkraine
Допис, facebook.com/osvitaUkraine

Слід пам’ятати, за всіх цих обставин огляд повинен здійснюватися тільки у присутності працівників поліції, двох свідків і за персональною згодою. У випадку, коли проводиться обшук, особа, яка підозрюється у вчинені крадіжки, самостійно викладає свої речі для того, щоб охоронець міг здійснити огляд.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Допис, facebook.com/osvitaUkraine
Допис, facebook.com/osvitaUkraine

Знай.ua нагадує: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" Києвом

Як раніше повідомляв Знай.ua: "Покажіть сертифікат": поліція зупинятиме невакцинованих українців просто на вулиці

Також Знай.ua писав: Соняшникова олія зросте в ціні "по другому колу": на чому тепер доведеться смажити українцям