Ув'язнені виправно-трудового табору в Північній Кореї були помічені на супутникових знімках. Колишній в'язень-утікач розповів, що умови жахливі.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Деякі з перших коли-небудь зроблених зображень показують, що ув'язнені в Тосон-ні, трудовому таборі всього в декількох милях від кордону з Китаєм, старанно працюють.

Вони показують голодні фігури ув'язнених, що стоять строєм поруч зі штабелями зерна, над якими вони працювали.

В'язень, що втік, Кім Духен сказав, що сфотографовані ув'язнені стикаються з покаранням у вигляді примусових робіт.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знімки з супутника
Знімки з супутника

Він сказав: "Іноді ув'язнених мобілізують на допомогу довколишнім фермам. Коли вони йдуть на роботу або повертаються з роботи, вони повинні вибудовуватися в чергу і йти, як показано на фотографіях. Крім того, їх уніформа сіра, і вони носять капелюхи того ж кольору - і ви можете бачити, що на знімку їх верхівка виглядає трохи білою".

Він також сказав, що тим, кому сім'ї не відправляють продуктові посилки, належить боротьба з голодом.

Кім Духен
Кім Духен

Кім додав: "Сім'ї можуть підтримувати ув'язнених їжею, але, звичайно, не вся їжа, яку ви відправляєте, піде вашій родині у в'язниці, деякі забирають офіцери. Якщо у ув'язнених немає сім'ї, вижити у в'язниці буде набагато важче".

За даними благодійної організації Anti-Slavery International, ув'язнені починають працювати вже о 4 годині ранку і продовжують працювати до півночі, як правило, без вихідних.

Комітет з прав людини в Північній Кореї (HRNK), який випустив фотографії, пояснив подробиці в новому звіті.

Знімки з супутника
Знімки з супутника

Виконавчий директор Грег Скарлатойу сказав: "Ув'язнені цього та інших північнокорейських пенітенціарних установ піддаються безжальному порочному колу примусової праці і викликаного недоїдання. Умови жахливі, і ми задокументували використання примусової праці в таборі".

Як раніше повідомляв портал "Znaj", Надії Савченко висунули підозри про підроблений сертифікат.