12 листопада святкується День святого Зиновія. На що в цей день варто звернути увагу, які є традиції і народні прикмети від наших предків.

У цей день православні віруючі відзначають не тільки День святого Зиновія, а й його сестри. Раніше його ще називали Синичкин день.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Народилися вони в Каппадокії, в сім'ї селян, і їхні батьки рано померли, роздавши все, що у них було жебраком.

Після цього у Зіновія з'явився дар, і він міг зцілювати людей, для того потрібно просто помолитися.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Існує ряд традицій на цей день. Через те, що стає холодно синиці прилітають ближче до будинків людей, і тому небайдужі починають встановлювати для пташок годівниці, а також розвішують їх на деревах.

Церква - фото ПЦУ
Церква - фото ПЦУ

Як корм можна використовувати гарбузове насіння, що не солене сало, або ж арахіс.

Також, в давні часи цей день ставав відкриттям сезону, і якщо мисливцеві вдається в перший же день повернутися додому з здобиччю, то весь час зимового полювання пройде благополучно.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Існує також молитва у цей день до Озерянської чудотворної ікони.

Зібравши всі думки, які від суєти життя та власного розуму виникли, до Твоєї, Богородице, ікони душевні та тілесні очі наші підносимо, і до Тебе взиваємо: не дай, Пречиста, нам, немічним, у гріхах наших загинути. Не дай злому демонові наші душі від Сина твого відвести і в гущавину пристрастей загнати. Але допоможи нам Його заповіді завжди пам'ятати.

Щоб ми не віддавалися блудним пристрастям і між собою не ворогували, але щоб сьогодні, до Тебе, щиро молячись за виправлення нашого життя, ми з Твого храму в оселі свої повернувшись, цей добрий намір щиросердно зберігали. Після цього і тілесні наші потреби задовольни, і недуги Твоєю, Препрославлена, молитвою зціли. Знаємо, що нам за це належить більше терпіти, у скорботі плакати й Господа молити. Бо знемагають у журбі душі наші й суєтні думки нашу віру розхитують. Тому із сокрушеним серцем до Тебе взиваємо.

Як безліч страждаючих від немочі і скорботи Ти зцілила, так і нас, що перед Твоєю чудотворною іконою припадаємо і в скорботі до Тебе молимось, почуй і прохання всіх щиро виконай: хворим — здоров'я подай; тім, що у скорботі перебувають, — утіху, ворогуючим — мир від Бога; тім, що мають сумніви, — утвердження у вірі. Почуй грішних рабів твоїх, Пречиста. Підведи нас для подячного Тобі славослів'я. Нехай збільшитися віра людей, нехай прославитися в них Твоє заступництво, і нехай так утвердитися в нас Царство Сина Твого. Йому ж належить всяка слава, честь і поклоніння з Безпочатковим Його Отцем, і Пресвятим, і Благим, і Животворчим Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва, фото: Facebook
Молитва, фото: Facebook

12 листопада ще відзначається Всесвітній день боротьби з пневмонією.

Раніше повідомляли, Святої Параскеви Сербської: гадаємо на квітах і грязі, молимося за достаток і передбачаємо урожай по зірках.

Як повідомляв Знай.ua, на Покрову під храмом побилися прихильники УПЦ і ПЦУ: хто і чому почав бійку.

Знай.uа писав, священик пояснив, чи можна хрестити дітей з іменами, яких немає у святцях УПЦ.