На одному з найпопулярніших туристичних маршрутів Карпат у вересні сталася трагедія, що сколихнула всю країну.

Тоді в дорозі, на хребті Кукул, було дванадцять туристів, двоє з яких загинули, а п'ятеро отримали важкі поранення. Пройшов вже місяць, постраждалі вже вийшли з лікарні і розповіли про цю історію. Сталося це 15 вересня. Група туристів збирається заночувати в долині перед хребтом.

Місце вибуху, фото: Facebook
Місце вибуху, фото: Facebook

Шість чоловіків, чотири жінки і двоє дітей (2 і 5 років) зупинилися в Григорівці. До складу Групи входять молодята з України та Угорщини, проживаючи на постійній основі в Британії. Весілля припало на червень, але медовий місяць був відсутній, тому було вирішено з'їздити в Україну на два тижні. Увечері туристи розпалили багаття, поклали дітей спати і залишилися біля вогню, щоб розповісти, як вони познайомилися. Вибух стався через 20 секунд з того моменту, як 35-річний Орест пішов збирати дрова.

"Я прибіг і побачив, як моя дружина Марина лежить з обпаленим обличчям. У мого друга - велика травма живота. В іншого - травма голови. Вони всі просто лежали нерухомо без звуку", - розповів чоловік.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вибух у Карпатах, фото: Facebook
Вибух у Карпатах, фото: Facebook

Вибух у Карпатах, фото: Facebook
Вибух у Карпатах, фото: Facebook

Діти навіть не чули вибуху. Постраждала жінка не відчувала болю через шоковий стан. Мирослав і Микола померли біля місця вибуху через важкі травми. Мати двох дітей, Марина опинилася в лікарні з травмами обличчя, руки і ноги. Карпатський національний природний парк є одним з найбільших в нашій країні. Там встановлено кілька стендів з інформацією про бойові дії за часів світових воєн. А ще говориться, що багаття розпалювати в невідведених для цього місцях заборонено.

Вибух у Карпатах, скріншот: Facebook
Вибух у Карпатах, скріншот: Facebook

Христина Перцович - прессекретар ДСНС в Івано-Франківській області - повідомляє, що періодично проводяться планові розмінування території.

Нагадаємо, колишній співробітник ЧАЕС розкрив цікаві деталі після 20 років у зоні відчуження: "Пахне озоном"

Як повідомляв "Знай.ua", безпілотник з вибухівкою атакував резиденцію прем'єр-міністра - "Чули постріли"

Знай.ua писав, жителі сіл на Донбасі опинилися на лінії ворожого вогню: "Рознесло будинок разом з підвалом"