Уряд затвердив перелік небезпечних порід собак і вніс зміни до порядку і правил проведення обов’язкового страхування відповідальності власників за причинену шкоду.

До цього списку потрапили понад 50 порід.

Так, стало відомо, що власники порід, які уряд вніс до переліку небезпечних будуть змушені під час реєстрації або перереєстрації укласти договір обов'язкового страхування відповідальності за шкоду.

Собака, скриншот youtube  Piece of Pets
Собака, скриншот youtube Piece of Pets

Зокрема, до списку небезпечних порід собак увійшли акбаш, бульмастиф, бульдог, доберман, кангал, мастиф, маремма, кавказька, французька, грецька, голландська та східноєвропейська вівчарки, ірландський вовкодав та інші. Із повним списком можна ознайомитись у документі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто нагадати, що в Україні набули чинності нові правила утримання тварин. Зокрема, закон передбачає підвищені штрафи за вигул без повідка та намордника. Такоє це стосується неприбирання собачих екскрементів.

Німецька вівчарка, фото Pxhere
Німецька вівчарка, фото Pxhere

За утримання незареєстрованих собак та вигул їх у громадських місцях в перший можна обмежитися попередженням. Однак, якщо ж порушення серйозне, то громадянину може бути виписано штраф 170−340 грн. Порушників, які попалися повторно протягом року, чекає штраф 340−510 грн.

Нагадаємо, собака нахиляє голову, коли дивиться на вас? Вчені назвали причини поведінки домашніх улюбленців

Раніше Знай писав, Костянтин Яловий розповів, що в Україні почали діяти цивілізовані норми поводження з тваринами. 9 листопада, набув чинності Закон № 1684-IX

Також Знай повідомляв, в Україні запрацював зоозахисний закон: за залишених собак у машині почнуть штрафувати. В Україні з'явився новий закон, який захищає тварин.