Стало відомо про те, що в Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Закон набув чинності в понеділок, 8 листопада, і тепер штрафи стали ще сильнішими.

Даний закон опублікований на сайті Верховної Ради, і згідно з документом, жорстоким поводженням тепер вважають не тільки порушення правил утримання, а й інші порушення, які пов'язані зі поводженням з ними, а також з їх транспортування.

Починаючи з цього дня, господар тварини повинен мати поводок, тільки в тому випадку, якщо вихованець становить небезпеку для життя людини. Для більш небезпечних порід обов'язковим став ще й намордник.

Фото: "Центр захисту тварин"
Фото: "Центр захисту тварин"

Господар повинен забезпечити наявність нашийника з позначками-ідентифікаторами для тварин, а винним у жорстокому поводженні забороняється утримувати тварин деякий час, а саме: протягом року (якщо особа вчинила адміністративне правопорушення щодо жорстокого поводження з тваринами); протягом 10 років (якщо особа вчинила злочин проти тварини).

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Вбивати бездомних тварин тепер заборонено, виключно біостерилізація.

Тварини не повинні бути мішенню для стрільби, а також їх заборонено дресирувати жорстокими способами.

Собака, фото: Знай.ua
Собака, фото: Знай.ua

Тепер за законом заборонено залишати тварин в автомобілі одних, якщо температура повітря перевищує 20 градусів тепла, або ж нижче 5 градусів морозу.

Відповідати за знущання над твариною тепер будуть з 16 років, а за неприбрані екскременти улюбленця в громадському місці доведеться заплатити штраф.

Нагадаємо, що харчування кастрованого кота: що можна, а що ні в якому разі не можна давати пухнастику

Раніше повідомляли, зкішка торкається лапою води в мисці: навчіться краще розуміти свого пухнастого друга

Також, главні причини, чому котик не їсть, а закопує корм: нерви, запах і слиз в "туалеті"