Іноді господарям здається, що їхні домашні тварини роблять дивні і нелогічні дії. Насправді, кожне з них несе в собі певний сенс, і щоб дізнатися свого улюбленця ближче, варто частіше цікавитися, які ж прояви є типовими інстинктами і звичками, а що зовсім не характерно для представників тваринного світу.

Цього разу фахівці видання "Zaxid" відповіли на важливе питання про те, чому ж наші пухнасті друзі люблять м'яти нас лапками, мурчати і випускати кігтики в процесі.

Як відзначають в статті, така поведінка не свідчить про спалах агресії або невдоволення вашої кішечки, а навпаки, говорить про її трепетні дитячі спогади. Виявилося, що такі характерні рухи маленьке кошеня робить, коли тисне на сосок мами при годуванні. Таким чином, малюк стимулює вироблення молока, і так як у нього відсутні кігті, ніякої шкоди він мамі не завдає.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Такі спогади вже у дорослого кота асоціюються тільки з довірою і безпекою, тому коли він мне ваші частини тіла, при цьому муркоче або випускає кігтики - це дуже хороший знак. Ваш улюбленець неусвідомлено повертається в раннє дитинство, тим самим дає вам знати, що з вами йому спокійно і добре, немов біля рідної мами.

Нагадаємо, навіщо кішка торкається лапою води в мисці: навчіться краще розуміти свого пухнастого друга

Як повідомляв Знай.uа, борьба з котячою шерстю за допомогою трави: чому пухнастик може постраждати при поїданні рослин

Також портал Знай.uа писав, таємниці валер'янки і чому коти так сильно "хочуть" господарів - популярні думки