Шлюб може бути невдалим, і розірвати його – єдиний вихід стати щасливими для обох учасників подружжя. Якщо у родині немає дітей, процес їхнього розлучення буде досить швидким, розповіли у Міністерстві юстиції України.

Інколи трапляється так, що подальше спільне проживання та збереження шлюбу для подружжя стає неможливим.

У такому випадку подружжя, яке не має дітей, має право подати до органу державної реєстрації актів цивільного стану заяву про розірвання шлюбу.

Скрін, відео YouTube розлучення
Скрін, відео YouTube розлучення

Шлюб розривається органом ДРАЦС за заявою подружжя, яке не має дітей (до 18 років) та за заявою одного з подружжя, якщо другий з подружжя визнаний безвісно відсутнім або недієздатним. У такому випадку шлюб розірвуть, навіть якщо є майновий спор.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо хтось із подружжя не може особисто подати заяву на розлучення через поважну причину, за нього це може зробити другий член подружжя – але лише з нотаріальним затвердженням.

Розлучення у судовому порядку, кадр з відео
Розлучення у судовому порядку, кадр з відео

Якщо є причини, які перешкоджають візиту пари до відділу ДРАЦС для розірвання шлюбу в певний день, цей строк за письмовим проханням подружжя можна перенести на інший день. Але «розтягувати» цей процес можна не довше, ніж на рік.

Якщо подружжя три місяці не з’являється розривати шлюб і не пояснює причину, то заява анулюється.

Знай.ua нагадує: Трудову книжку можна забрати до звільнення? Адвокат Дудник пояснив, як змінилися права українців

Як раніше повідомляв Знай.ua: Від пенсіонерки зажадали виплачену субсидію: занадто "кучеряво" живе

Також Знай.ua писав: Подвоїмо внески: у Мінсоцполітики запропонували альтернативу накопичувальній пенсії