Сьогодні, 9 листопада відбудеться радіодиктант національної єдності. Про це повідомляє портал Главком.

Подія пройде о 10: 00. Трансляція даного диктанту пройде на телеканалі «UA: Перший», А також на хвилях радіостанцій "Українського радіо" і "Культура", а також на їх ютуб-каналах і на Фейсбук-порталі "Суспільне".

Двадцять перший радіодиктант національної єдності буде український письменник Юрій Андрухович, а також вона є автором тексту. Як заявив письменник, текстом диктанту є початок його майбутнього роману.

Методичною роботою над радіодиктантом залучена Лариса Масенко - доктора філологічних наук та професора з Києво-Могилянської академії.

Юрій Андрухович, скриншот youtube ЛітАкцент
Юрій Андрухович, скриншот youtube ЛітАкцент

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Студія для написання диктанту в прямому ефірі облаштована в читальному залі Національної бібліотеки імені Вернадського і в приміщенні радохаба Академії суспільного мовлення.

Як повідомляв Знай.uа, колекціонер і галерист Максим Волошин переконаний, що Українське мистецтво має всі шанси вийти на світовий ринок і стати трендом. Вже сьогодні європейські музеї купують і виставляють твори молодих художників з України.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Я їм прочитав вірші батька, вони були вражені, що в українській літературі є щось такого рівня, - Дмитро Стус.Український письменник і літературознавець, редактор, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус розповів, що рішення стати письменником прийшло до нього під впливом батька

Також Знай.uа писав: Нещеплених дітей виключать з дитсадка і не пустять до школи: головний санітарний лікар зробив гучну заяву