Сподіватися на зняття карантинних обмежень і скасування маскового режиму можна тільки після того, як кількість вакцинованих досягне 75%, що достатньо для вироблення колективного імунітету.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповіла Зоряна Скалецька, яка обіймала посаду міністра охорони здоров’я у 2019-2020 роках.

Скалецька відмітила, що введення червоної зони стало певним тригером і прискорило процес вакцинації, переконавши тих, хто вагався, що зробити щеплення все ж таки треба. Однак невідомо, як довго зберігатиметься тенденція вакцинувати близько 300 тисяч осіб на день, яка спостерігається зараз.

"Ключове завдання – досягти 75% вакцинованого населення. Це означитиме, що ми зможемо розпочати процес скасування масок, обмежень та карантинів", - повідомила вона.

Зоряна Скалецька, скриншот ефіру "Україна 24"
Зоряна Скалецька, скриншот ефіру "Україна 24"

Екс-міністр додала, що скасування червоної зони, яке може бути ініційоване в деяких регіонах вже за 2-3 тижні, може дати українцям помилковий сигнал, що можна розслабитись. Якщо вакцинація пригальмується і прищепити необхідний процент не вдасться, то можна розраховувати на план Б, в такому випадку на швидке повернення до звичного докарантинного життя чекати не варто.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"З масками, карантинними обмеженнями, локдаунами, онлайн-навчанням, ми залишимося на наступні 3-4 роки, а може і п'ять", - спрогнозувала Скалецька.

Нагадаємо, станом на 7 листопада в Україні зафіксовано майже 17 з половиною тисяч нових випадків захворювання на коронавірус: більшість областей перебуває у «червоній» зоні, шість – у «помаранчевій» і три у «жовтій».

Знай.ua нагадує: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" Києвом

Як раніше повідомляв Знай.ua: Новий рік і Різдво в Україні з розмахом відсвяткують лише вакциновані: видаватимуть спеціальні браслети

Також Знай.ua писав: Уколів боятися - на роботу не ходити: нещеплених українців можуть залишити без зарплати з 8 листопада