Не дивлячись на те, що Україна в першій п’ятірці за смертністю та захворюваністю на COVID, ми все частіше чуємо, як громадяни і гості нашої держави порушують закон купуючи підробні сертифікати.

Київ вже перейшов у «червону зону» і мобільні моніторингові групи працюють на виявлення сумнівних документів та тестів. Тим часом правоохоронці на території повітряних воріт країни, у аеропорту "Бориспіль", затримали 17 осіб, що показали сфальсифіковані COVID-сертифікати. Про це йдеться у дописі Поліції Київської області у facebook.

"Так, 5 листопада на території аеропорту 7 осіб пред’явили підроблені документи про вакцинацію, і ще 10 подібних COVID-сертифікатів виявили 6 листопада", - йдеться у повідомлені.

Повідомлення, facebook.com/pol.kyivregion
Повідомлення, facebook.com/pol.kyivregion

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження щодо підробки і використання підроблених документів, яке передбачене ст. 358 Кримінального кодексу України. Кожен інцидент буде перевірений, та йому буде надана відповідна правова кваліфікація.

"Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України щодо підробки, а також використання підроблених документів. За кожним із фактів буде здійснено перевірку та надано відповідну правову кваліфікацію", - повідомляють правоохоронці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Додамо, що раніше начальник управління Держспоживслужби у місті Києві Олег Рубан серед причин того, що люди купують підробні сертифікати, назвав антивакцинальну кампанію політиків, медиків та деяких публічних осіб.

Знай.ua нагадує: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" Києвом

Як раніше повідомляв Знай.ua: В Україні можуть ввести "ковідну амністію": людям з підробними сертифікатами дадуть можливість щепитися

Також Знай.ua писав: Нардепы не смогут попасть в Раду без сертификатов и экспресс-тестов: почувствуют себя в шкуре простых украинцев