Бути королевою Англії - задача не з легких, а бути кухарем у королівській їдальні - та ще робота, адже щоденний раціон підлягає регламенту, і всі страви повинні обговорюватися.

Над кожною кулінарною забаганкою королівської особи працює велика кількість найкращих кухарів, але існують блюда, які подавати на стіл небажано.

Наприклад молюски, їх ніхто не побачить на прийомі у королеви, адже монархиня їх просто не їсть. Шеф-кухар королівської їдальні каже, що це може викликати отруєння, а часу на хворобу просто немає. Однак Єлизавета не нехтує скуштувати копчену рибу – лосося або тріску.

молюски, скриншот youtube World Food VMS
молюски, скриншот youtube World Food VMS

Що стосується м’яса, то воно має бути з високою ступінню прожарки: rare або medium. Стейки з кров’ю не входять у королівське меню, адже це може викликати здуття, неприємні відчуття та навіть призвести до публічного конфузу.

Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ
Стейк, скриншот youtube ШЕФМАРКЕТ

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Звана вечеря чи важливий візит не повинні "пахнути" часником, тому у королівському палаці не подадуть французький суп з цибулі або блюда із часником.

Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS
Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS

Натомість королева полюбляє гарнір у вигляді овочів, не важливо чи у вареному, чи у запеченому вигляді, заміняючи ними крохмалевмісні картоплю, макарони і рис. Хлібу, до речі, вона теж намагається уникати.

овощи,  скриншот youtube Яна Федорова Популярное видео
овощи, скриншот youtube Яна Федорова Популярное видео

Однак, сендвіч із тунцем та огірком і все між двома скибочками хліба – слабкість королеви, але перед тим, як його їй подати, дбайливий шеф-кухар обов’язково зріже усі корочки, адже Єлизавета їх не виносить.

шоколад, instagram.com/theroyalfamily
шоколад, instagram.com/theroyalfamily

Знай.ua нагадує: Королева Британії Єлизавета II потрапила до лікарні: прем’єр Борис Джонсон виступив з терміновою заявою

Як раніше повідомляв Знай.ua: Принц Вільям та Кейт Міддлтон зробили заяву під час своєї відпустки: "Радість знайшла нас"

Також Знай.ua писав: В мережі показали унікальні кадри з весілля принцеси Діани: принц Чарльз не стримався та заплакав