Зараз субсидії займають одне з головних місць в житті українців, адже платити за комунальні послуги досить важко, тому державна допомога ніколи не буває зайвою.

Розберемо кілька питань, і почнемо з того, які параметри оцінюються при розгляді заяви на отримання житлової субсидії. Для цього доведеться порахувати сукупний, офіційний дохід сімейства і порівняти його із загальною сумою комунальних платежів.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Домогосподарству відмовлять в отриманні субсидії, якщо сума витрат на оплату комунальних послуг перевищує 15% від загального доходу сім'ї. Хоча людина все ж може звернутися за оформленням державної виплати, і тоді органи соціального захисту прорахують інші критерії, за якими і буде прийнято окончатеьное рішення.

Спочатку перевіряють відомості про великі валютні операції, про те, чи був придбаний або проданий автомобіль/нерухомість, їздив ця людина за кордон, а ще чи має рахунки або депозити в банках.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки
Показати ще

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Приховати свої доходи не вийде-до того ж, розмір житлоплощі виступає в якості важливого критерію. На людину має припадати 13,65 квадратних метрів приватного будинку або квартири, а ще 35,22 кв.м. на домогосподарство. Норма для однієї людини - 48,87 кв. м, для двох - 62,52 кв. м, для трьох - 76,17 кв. м.

Нагадаємо, Володимир Гройсман пояснив, чому Україна стала "слабогазованою" і без субсидій: "Це вища математика"

Як повідомляв Знай.ua, майже 40 років безробітна: незначна помилка мало не занапастила трудовий стаж жінці

Також Знай.ua писав, українців попередили про ліміт на виплату субсидій: "Якщо вам важко..."