Атаку на резиденцію прем'єр-міністра Іраку Мустафи аль-Кадхімі здійснили бойовики за допомогою безпілотного літального апарата. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інформацію місцевих військовослужбовців та високопоставлених урядовців.

Як повідомляється, безпілотник, який начинили вибухівкою, здійснив атаку на резиденцію прем'єр-міністра, розташовану в укріпленій Зеленій зоні в столиці країни - Багдаді.

Двоє місцевих урядовців заявили, що поблизу резиденції пролунав щонайменше один вибух.

Прем'єр Іраку Мустафа аль-Кадхімі, фото: Reuters
Прем'єр Іраку Мустафа аль-Кадхімі, фото: Reuters
Прем'єр Іраку Мустафа аль-Кадхімі, фото: Reuters

Інформацію про вибух підтвердили виданню західні дипломати, які перебувають у тій же Зеленій зоні, де розташовані урядові будівлі та іноземні посольства. Крім вибухів, було чутно також постріли.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сам прем'єр-міністр не постраждав, його перевели в безпечне місце. Поранення отримали шестеро охоронців чиновника, їх госпіталізували.

Є дані про те, що ще один безпілотник було збито на підльоті до резиденції.

Наразі жодна з груп не взяла на себе відповідальність за напад. Серед можливих мотивів нападу – програш на виборах прихильників добре озброєних угруповань, пов'язаних з Іраном, через який вони втратили парламентську владу.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Україна потрапила в топ - 30 найсильніших армій світу: попереду США, Росія і Китай.ЗСУ займають 25 місце за потужністю у світі, а також 7 місце на європейському континенті.

Також ми повідомляли, що "Нова пошта" хоче доставляти посилки за допомогою безпілотника. В Інтернеті з'явилося відео першої тестової відправки посилки від" Нової пошти " з Києва до Харкова, включаючи зворотний напрямок на безпілотному літальному засобі.

Також ми повідомляли, що українці створили петицію, в якій просять президента України Володимира Зеленського і спеціального представника ОБСЄ з переговорів у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена зупинити війну на Донбасі.