На витрати на встановлення та обслуговування лічильників, як і на комунальні послуги, законодавством України передбачено нараховування пільг та субсидій.

Напередодні уряд вніс деякі зміни у власні постанови, що стосувалися соціального захисту споживачів комунальних послуг.

Про це йдеться в матеріалі засідання Кабміну.

Згідно з постановою, яка була ухвалена 3 листопада на засіданні Кабінету міністрів України, українці, які володіють або співволодіють приміщеннями, які обладнані індивідуальними системами опалення та гарячого водопостачання, можуть отримати пільги та субсидії на обслуговування лічильників. Вони надаватимуться до 1 травня наступного року.

Постанова передбачає: «Встановити, що пільги та житлові субсидії споживачам комунальних послуг та власникам (співвласникам) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання, на внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії (за умови їх застосування) надаються до 1 травня 2022 року».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Постанова Кабінету міністрів
Постанова Кабінету міністрів

Варто також пам’ятати, що суттєва заборгованість за компослуги може стати причиною відмови у цій соціальній допомозі.

Також в постанові йдеться, що ОДА та КМДА доручається забезпечити суб’єктам господарювання, які надають послуги у вигляді постачання тепла та гарячої води, інформації органам соцзахисту населення про перехід від сплати внесків за обслуговування та заміну лічильників, до плати за абонентське обслуговування для отримувачів житлових субсидій та пільг.

Нагадаємо, що парламент України цього року у жовтні прийняв проект закону, за яким збільшуються видатки загального фонду держбюджету на субсидії на 12 мільярдів гривень.

Знай.ua нагадує: Отримати субсидію – це як виграти в лотерею, - Любов Завальнюк

Як раніше повідомляв Знай.ua: Українці грітимуть домівки дровами? У Шмигаля назвали основні сценарії проведення опалювального сезону 2021/22

Також Знай.ua писав: Українців попередили про ліміт на виплату субсидій: "Якщо вам важко..."