Київському метрополітену завжди було чим пишатися: це і найглибша станція "Арсенальна", яка сягає 105 метрів вглибину, це і "Золоті ворота", яка декілька разів була у рейтингу найкрасивіших станцій Європи завдяки своєму вестибюлю.

А все почалося у далекому 1960 року саме 6 листопада, тоді були відкриті перші 5 станцій від станції "Хрещатик" до станції «Вокзальна».

У телеграм каналі Новини.LIVE опубліковано декілька яскравих світлин, що можуть розповісти про цікаві сторінки історії Київського метрополітену.

На одній з них можна побачити одну з перших світлин, зроблених у підземці у 1959 році під станцією "Арсенальна", яку відкрили у 1960 році на честь заводу "Арсенал". Вона побудована за лондонським типом і немає центрального вестибюлю.

Під "Арсенальною", фото Telegram Новини.LIVE
Під "Арсенальною", фото Telegram Новини.LIVE

На іншому фото можна побачити станцію "Оболонь", яка будувалася під час зведення однойменного житлового масиву, її відкрили у 1980 році.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Станція "Оболонь", фото Telegram Новини.LIVE
Станція "Оболонь", фото Telegram Новини.LIVE

А тут можна побачити перших пасажирів, які 6 листопада 1960 скористалися київським метро від станції "Вокзальна", яка з 1986 року має статус "пам’ятника архітектури".

Перші пасажири, фото Telegram Новини.LIVE
Перші пасажири, фото Telegram Новини.LIVE

Станція "Дніпро", яку відкрили теж 6 листопада 1960 року, до 1965 року була кінцевою. Примітно, що станція знаходиться на поверхні.

Станція "Дніпро", фото Telegram Новини.LIVE
Станція "Дніпро", фото Telegram Новини.LIVE

Слід відзначити, що Київський метрополітен має три лінії, 52 станції, а експлуатаційна довжина 67.6 км. Зараз київська підземка входить до ТОП-30 найнавантаженіших в світі.

Знай.ua нагадує: Локдаун у Києві з 1 листопада: нові карантинні правила для садочків, транспорту та магазинів

Як раніше повідомляв Знай.ua: Костянтин Яловий повідомив, коли Київ може перейти на екологічний громадський транспорт

Також Знай.ua писав: Укрзалізниця показала "оновлені" електрички, але пасажири капремонту не помітили: "По колишньому 88-го року"