Президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять загиблих визволителів столиці і поклав квіти у залі пам’яті, що розташований на території музею "Битва за Київ у 1943 році" у Київській області на околиці села Нові Петрівці. Також президент написав пост, присвячений річниці визволення Києва, на своїй сторінці у Facebook.

Володимир Зеленський підкреслив, що норма для будь-якої держави – вважати життя людини найвищою цінністю, якщо це дійсно держава, а не «бездушна машина, для якої людина просто пальне». Так президент розпочав свій допис щодо події, наголошуючи, що Київ було звільнено страшною ціною через примху радянського керівництва зробити це до річниці революції.

фото: instagram.com/zelenskiy_official
фото: instagram.com/zelenskiy_official

Спираючись на дослідження низки істориків, президент навів історичні дані про те, що у битві за Дніпро було більше, ніж 417 тисяч загиблих, про що вказували офіційні джерела: ця кількість як мінімум удвічі більша й сягає майже мільйона людей.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

Володимир Зеленський навів цитату з щоденника легендарного українського режисера, письменника і фронтового кореспондента у часи війни Олександра Довженка яка ілюструє, що не взяті на військовий облік, не вдягнуті у форму, погано озброєні мобілізовані українці були кинуті в бій за визволення Києва і йшли на вірну смерть.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми ніколи не забудемо, якою ціною 6 листопада 1943 року столицю України було звільнено від нацистських окупантів", - підсумував Володимир Зеленський і назвав визволення Києва "історією безмежної байдужості й жорстокості "великих" керівників і безмежного подвигу великих бійців".

Пост facebook.com/zelenskiy95
Пост facebook.com/zelenskiy95

Знай.ua нагадує: Володимир Зеленський потужно звернувся до захисників та захисниць: "Україна не зазіхає на чуже, але повертає своє"

Як раніше повідомляв Знай.ua: Володимиру Зеленському урочисто присягнули юні козаки на Хортиці: "У вас є головне"

Також Знай.ua писав: Володимир Зеленський пообіцяв "врятувати" українців на карантині: пільги на оренду та комуналку