Олексій Білошицький - перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції-закликав до системи фіксації порушень ПДР.

На форумі "Україна 30. Безпечна громада" було розказано, що камери довели свою ефективність за короткий проміжок часу. Зараз досі приділяється мало професійної уваги цьому питанню. Білошицький порекомендував звертатися до керівників управлінь патрульної поліції, щоб отримати допомогу та консультацію заради забезпечення безпеки на дорогах.

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube
Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

"За час роботи системи автоматичної фіксації ми маємо більше 3 мільйонів складених постанов, більше 2,5 мільйона постанов вже оплачені, що принесло держбюджету 0,5 мільярда гривень", - говорить він.

Однак, за словами Олексія Білошицького, принцип роботи фіксуючих камер, в першу чергу, превентивний. У багатьох країнах камери встановлюють приховано, тоді як про наявність подібних на наших дорогах відомо спочатку.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

На українських дорогах вже встановлено 236 камер, до кінця 2021 року хочуть встановити до 270 одиниць. А потім, протягом двох років, і зовсім до 580 штук, встановлених з боку МВС. Ще Білошицький додав, що таким чином кількість ДТП вже знизилася на 65%.

Нагадаємо, студент встановив камеру в жіночому душі, але правда розкрилася: дивилися "голе" кіно всім гуртожитком

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський атакував олігархів останньою "зброєю": "Інтерес України - смішні слова"

Знай.ua писав, Володимир Зеленський похвалив поліцію, українці не витримали: "Це ви про Дубай?"