У вересні розпочався великий кінний похід – експедиція українськими просторами на конях в рамках проекту відродження поліської популяції коней. Ця експедиція має на меті привернути увагу до проекту, пройшовши найвіддаленішими куточками Полісся. Фільм про три перших дні походу з’явився нещодавно на youtube-каналі Хащі.

Метою походу є популяризація поліського коня, демонстрація того, на що він здатен у рідній стихії, а також популяризація поліської автентики. Команда пройшла найвіддаленішими куточками Полісся, заїжджаючи туди, де збереглися осередки бортництва, де живуть місцеві виконавці давніх пісень і майстри-ремісники.

експедиція на конях, скриншот youtube Хащі
експедиція на конях, скриншот youtube Хащі

Команда популярного проекту на чолі із засновником Володимиром Коханом фільмує все, що відбувається у експедиції та розповідає про це. Провідником подорожі став відомий етнограф і мандрівник Олексій Нагорнюк. А очолює експедицію музикант, керівник проекту відновлення поліського коня Юрій Ягусевич – натхненник подорожі і її ідеолог.

експедиція на конях, скриншот youtube Хащі
експедиція на конях, скриншот youtube Хащі

Експедиція була розрахована на два тижні, під час яких п’ятеро вершників на п’ятьох конях їдуть на захід через три області України, практично через все Полісся. У першій серії проекту, яка охоплює три дні, якими розпочалася експедиція, вершники звикають до коней, а коні до них. За цей час мандрівники проїхалися «цивілізованими» села Київщини та добралися до справжніх глухих місць, де зустріли колоритних місцевих жителів. Прямуючи повз покинуті будинки і спорожнілі села, слідами Другого зимового походу та повстанських отаманів доби визвольних змагань, учасники експедиції занурились у життя місцевих жителів і дізналися про історію, сьогодення і місцеві міфи.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

експедиція на конях, скриншот youtube Хащі
експедиція на конях, скриншот youtube Хащі

Знай.ua нагадує: Ектор Хіменес-Браво перетворився на бравого козарлюгу заради романтики: "Приготуйте вечерю, запаліть свічки..."

Як раніше повідомляв Знай.ua: Український "Робінзон" пішов у ліси 33 роки тому і не хоче повертатися: "Мій дім відкритий для всіх"

Також Знай.ua писав: Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" дав поради щодо подорожей під час карантину: "На місяці вперед..."