В п’ятницю, 5 листопада на офіційній сторінці 93-ї бригади "Холодний Яр" у facebook з’явилася розповідь про Яніну, яка є санітарним інструктором медичної роти. Дівчина родом з Харківщини, раніше працювала медичною сестрою. Але у скрутні військові часи вирішила, що потрібна своїй країні, адже медики на фронті завжди необхідні.

Вдома у дівчини залишилася мама і друг на прізвисько "Принц" - йоркширський тер’єр. До улюбленця вона ставиться ніби до своєї дитини, за якою треба постійно доглядати та приділяти увагу.

"Вирішила пов’язати своє життя з армією, бо вважаю, що кваліфікований медичний персонал завжди потрібен на фронті. У цивільному житті я дуже довго працювала медичною сестрою. Відчувала та усім серцем хотіла бути на війні, бо мала бажання допомагати своїй країні. Вдома у мене залишилася матуся та мій улюблений собака Принц породи йоркширський тер'єр, який живе у мене вже шість років. Собака - це теж ніби дитина, яка потребує постійного догляду та уваги. І теж може сумувати, як і людина", розповідає військова.

скриншот facebook.com/93OMBr
скриншот facebook.com/93OMBr

Зробивши крок у Сухопутні війська, Яніна вступила до лав холодноярської бригади, яка вважається одною з найпрофесійнишіх. Колектив там дружній та завжди готовий підтримати і прийти на допомогу. Дівчина розповіла, що за час служби їй доводилося ховатися у бліндажі під час обстрілів, надавати допомогу особовому складу, вона дуже хвилювалась за своїх побратимів.

"Під час служби, дякуючи Богу, у мене не було загиблих або поранених, але обстріли були, доводилося ховатися у бліндажі. Надавала допомогу як лікар, коли звертався особовий склад. Хвилювання у мене викликало те, як там зараз мої побратими. Що з ними? Найбільшою радістю було те, коли після обстрілів дізнавалася, що з моїми хлопцями усе гаразд», - каже Яніна

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Яніна, facebook.com/93OMBr
Яніна, facebook.com/93OMBr

Їй подобається ця робота, адже постійно доводиться бувати на навчаннях, підвищувати рівень знань, а потім все це вона передає особовому складу, який навчає тактичній медицині. Завершуючи розповідь, дівчина згадала Юрія Письменного, капітана з позивним «Феофан», завдяки якому вона отримала звання "молодшого сержанта". Він загинув на фронті внаслідок обстрілу.

Знай.ua нагадує: Хоробра медик Карина пішла на передову, щоб рятувати тяжкопоранених: "Свою роль зіграв адреналін"

Як раніше повідомляв Знай.ua: Мужня українка з татуюваннями на обличчі рятує життя побратимів: на війні з 16 років

Також Знай.ua писав: Сильна історія розвідника "Пломби", який віддав життя за Україну: вдома залишилися бабуся з дідусем і вагітна дружина