Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що тарифи у цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними. До того ж відтепер, внутрішньо переміщені особи зможуть оформити допомогу для покриття витрат на проживання через портал Дія.

Про ці та інші урядові рішення за 3 листопада Денис Шмигаль розповів на своїй сторінці у фейсбук.
Так, за словами прем'єр-міністра у цьому опалювальному сезоні тарифи для населення залишаться стабільними. Зазначається, що місцева влада взяла на себе відповідне зобов’язання в Меморандумі з Урядом і "Нафтогазом". Окрім цього збільшено розмір програми субсидій на 12 млрд грн, також зросте і розмір субсидій для громадян.

Скрін, Facebook Шмигаль
Скрін, Facebook Шмигаль

"Також сьогодні дав доручення голові Сумської ОДА й очільнику НАК "Нафтогаз" вирішити проблемне питання з опаленням будинків котельнею Сумського національного аграрного університету. Заклад має отримати змогу постачати тепло людям за ціною газу, вставленою для населення", - зазначив Шмигаль.

Що стосується медичної системи в регіонах, то уряд затвердив перерозподіл коштів додаткової дотації місцевим бюджетам Кіровоградської та Одеської областей, які підуть на утримання закладів охорони здоров’я.
Зокрема, 56 млн грн спрямовано в Сумську та Черкаську області на закупівлю кисню й кисневих концентраторів. Ще 4,1 млн грн буде перерозподілено для посилення спроможності лабораторних центрів у Херсонській та Дніпропетровській областях. Також у регіони вже спрямовано 400 млн грн на придбання кисневих станцій.
Денис Шмигаль розповів, що реформа децентралізації продовжується. Саме тому Кабмін ухвалив два законопроєкти щодо чіткого визначення повноважень органів місцевого самоврядування. Це означає, що місцевій владі уряд передає більше повноважень та можливостей, що стосуються питань сфери культури, туризму, екології, освіти, охорони здоров’я, безпеки та ін.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

У додатку "Дія" з'явиться нова функція. Тепер внутрішньо переміщені особи зможуть оформити допомогу для покриття витрат на проживання через портал.
До того ж уряд спростив процедуру подання заявки та призначення такої допомоги. Для отримання послуги більше не треба буде повторно надавати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, адже це відбуватиметься завдяки синхронізації порталу Дія з інформаційними системами Мінсоцполітики.