Одеський волонтер Катерина Ножевнікова розповіла про ситуацію, яка зараз відбувається з коронавірусною епідемією в країні. Закінчуються місця в лікарнях, і ніхто не може допомогти.

Дівчина написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пост, де детально розповіла, в якому режимі проходять у неї останні кілька днів.

Дзвінки не припиняються, і це вже нагадує якесь пекло. На все місто близько 20 місць, і волонтери в ручному режимі намагаються людей куди можна, але беруть при цьому тільки середню тяжкість, а а реанімаційних відділеннях повна катастрофа, частина пацієнтів навіть лежать вдома.

"Вранці родичі однієї пацієнтки знайшли вертоліт за 10 тис дол для того, щоб транспортувати в інше місто!! Але місця не знайшли. Концентратори привозять, ми їх миємо, міняємо фільтри і відразу вже видаємо тим, хто стоїть в черзі. У двох співробітників фонду близькі загриміли в реанімації (не ковид) і ми їм насилу знайшли місце. Ковід зніс всю систему. Паралельно цьому, з ранку, шукаю місце для бабусі, яку дочка тягне вже три тижні. Вона продала вже все. Борги 50 тис. На останньому виклику у неї, спілкуюся з доктором швидкої-пацієнтка термінальна. Зробити нічого не можна. Сатурація 30. Вибачте " - пише на емоціях жінка.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Реанімація, фото Голос
Реанімація, фото Голос

Також, вона розповіла історію про пацієнтку, якого госпіталізували ще 15 Жовтня. Друзі попросили його знайти, так як не знають як його знайти, а грошей їхати немає. У підсумку вона знайшла, і виявилося, що він помер ще 20 жовтня, і близько двох тижнів про це абсолютно ніхто не знав з родичів і друзів.

Про лікарні, фото: скріншот
Про лікарні, фото: скріншот

"Записи в телефоні гірше будь-якого фільму жахів. А в Фб і всіх кличуть на мітинг по всіх містах проти вакцинації. Я пропустила мабуть момент, де наше суспільство згорнула кудись не туди.."- підсумувала жінка.

Нагадаємо, що перелякана карантином Українка натягнула маску на собаку

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярослав Железняк з "голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара"

Також, інфекцiя covid-19 в Україні продовжує "наступати", медики готуються до невідомого