Стало відомо про те, що в міській раді Харкова прийняли рішення, яке явно не сподобається ні школярам, ні батькам, ні навіть викладачам. Стосується воно тривалості навчального року.

Про це стало відомо завдяки заяві директора місцевого департаменту освіти Ольги Деменко, спеціально для порталу "Суспільне".

Справа в тому, що через тритижневі осінні канікули, навчальний рік у Харкові закінчиться тільки в червні, а не в травні. Все тому що, дітям потрібно обробити повністю всю програму і весь матеріал, який вони пропустили.

Діти в школі, скріншот: Youtube
Діти в школі, скріншот: Youtube

"Ми прийшли до рішення продовжити канікули до 5 листопада для того, щоб з 8 листопада всі школи міста вийшли на очну форму навчання. У нас все для цього є, а майже 100% педагогів у нас вакциновані. Через три тижні канікул ми перервали ланцюг захворюваності. Думаю, навчання закінчимо не в кінці травня, а на початку червня" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.
Дистанційна освіта. Фото: Інформатор.

У Департаменті освіти вирішили вибрати все таки продовження канікул, ніж дистанційне навчання, так як вважають це більш ефективним. Дистанційний формат показав, що успішність дітей значно падає, так як діти починають розслаблятися. Ольга Деменко зазначає, що було проаналізовано. Безліч варіантів, однак, вирішили, що вони повинні все ж вчитися в школі, а не через монітор.

Дистанційне навчання, кадр з відео
Дистанційне навчання, кадр з відео

Нагадаємо, що канікули в Харкові почалися ще 18 жовтня, і повинні були тривати два тижні, однак, їх продовжили до 7 листопада, все через погіршення епідеміологічної ситуації. Починаючи з 10 жовтня Харків і область перейшли в "помаранчеву" зону карантину.

Нагадаємо, інфекція covid-19 в Україні продовжує "наступати", медики готуються до невідомого

Також, еойманна з підробленим сертифікатом Надія Савченко прийшла на мітинг проти щеплень

Раніше повідомляли, що у черзі на вакцинацію сотні українців влаштували тисняву, як за безкоштовними пиріжками: усюди крики і спітнілі тіла.