Для українських учнів випускних класів, а також для їхніх батьків, з'явилися важливі новини. У 2022 році майбутні студенти повинні встигнути зареєструватися на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з вівторка, 1 лютого, і до 9 березня включно.

До 29 квітня зареєстровані учасники тестування зможуть завантажити онлайн-перепустку на ЗНО.

Про це відомо завдяки графіку підготовки та проведення ЗНО-2022, який затвердило Міносвіти, повідомляє прес-служба Українського центру оцінки якості освіти (УЦОЯО).

Графік основної сесії ЗНО-2022:

23 травня – фізика;

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

26 травня – хімія;

31 Травня - українська мова, українська мова та література;

3 червня – математика, математика (завдання рівня стандарту);

6 червня - іспанська мова, німецька мова, французька мова;

7 червня – англійська мова;

10 червня – історія України;

14 червня – географія;

17 червня – біологія.

Результати тестування буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до 30 червня.

ЗНО, фото: Unian
ЗНО, фото: Unian

Про умови вступу до ВНЗ у 2022 році повинні знати всі абітурієнти. Велика частина вступників подаватиме документи онлайн, а реєстрація електронних кабінетів розпочнеться з 1 липня. Прийом документів від вступників розпочнеться 14 липня і завершиться 16 липня для абітурієнтів, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

22 липня завершиться прийом документів для вступників за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів. Творчі конкурси та вступні іспити проводитимуться в кілька етапів – з 1 по 13 липня. З 14 по 22 липня можуть проводитися додаткові сесії іспитів або творчих конкурсів для вступників на контракт.

Рейтингові списки абітурієнтів на бюджет, які вступатимуть на основі ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, буде опубліковано не пізніше 27 липня. Вступники, які отримали рекомендації для зарахування, повинні подати оригінали документів для зарахування на бюджет до 4 серпня, а на контракт – до 30 вересня.

Пробне ЗНО, фото: Уніан
Пробне ЗНО, фото: Уніан

Пробне ЗНО - 2022 в Україні відбудеться 19 березня (з української мови, української мови та літератури), та 26 березня (з історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, а також іноземних мов (англійська, іспанська, німецька та французька).

Раніше повідомляли, в Україні вимагають скасувати іспит, який не можуть скласти третина студентів: "Залишаються без роботи".

Як повідомляв Знай.uа, абітурієнтам розповіли про пробне ЗНО-2022: коли пройде і що потрібно знати.

Знай.uа писав, студенти придумали тапочки для списування, через які можуть загриміти у в'язницю.