Олена Зайцева, яку суд визнав винною у смертельній ДТП у Харкові, внаслідок якої загинули шестеро людей, відбуває покарання в Покровському виправному центрі у Дніпропетровській області.

Чим сьогодні займається за ґратами Олена Зайцева і в яких умовах живе, розповіла начальниця Покровського виправного центру №79 Інна Мицюк, передає "Оbozrevatel".

Разом із Зайцевою покарання в Покровському виправному центрі відбуває наразі ще 95 жінок. Тут є два режими: позбавлення волі та обмеження волі. Засуджені не перетинаються один з одним.

Інна Мицюк, фото Оbozrevatel
Інна Мицюк, фото Оbozrevatel

"Зайцева відбуває покарання в секторі мінімального рівня безпеки для засуджених до позбавлення волі. Це сектор з окремим входом та своїм прогулянковим двориком, кімнатою для приймання їжі, душовою тощо. Вільно пересуватися засуджені можуть тільки своїм двориком, а так їх супроводжують молодші інспектори – на роботу, в лазню, на обід і так далі", - розповіла Інна Мицюк.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Олена Зайцева, фото: pravda.com.ua
Олена Зайцева, фото: pravda.com.ua

Жінкам у цьому секторі можна вільно користуватися телефоном заборонено. На переговори вони ходять до чергової частини, і тільки під наглядом адміністрації. Зайцевій та іншим засудженим дозволяють користуватися інтернетом, зокрема, вони можуть по Skype спілкуватися з родичами. Також вони можуть відвідувати загальнодоступні сайти (наприклад, ресурси новин) – крім порноресурсів та інших заборонених. Користуватися соціальними мережами також заборонено.

Скільки заробляє Зайцева

Олена Зайцева разом із ще однією засудженою дівчиною працюють на ділянці української вишивки. За місяць Олена Зайцева заробляє від 1800 до трьох тисяч гривень. Майже вся зарплата йде на її утримання, це харчування, комунальні послуги та податки.

"Адже Зайцева поїхала не на золоті копальні, тому постраждалим виплачує такі маленькі суми (мати загиблого внаслідок ДТП хлопця розповідала, що отримує від Зайцевої по 30-40 гривень на місяць. – Ред.)", - розповіла Інна Мицюк.

Зайцева, скріншот з відео
Зайцева, скріншот з відео

На короткі побачення до Зайцевої, як і до інших засуджених, приїжджають родичі. У неї кілька разів була бабуся, але переважно їздить мама.

"До Зайцевої із боку засуджених немає ставлення як до "мажорки", вони самі сидять за аналогічні злочини. Немає особливого ставлення і з боку адміністрації: якщо хтось занедужає в секторі, є у нього гроші чи ні – вовтузимося з усіма однаково. За кожну засуджену я відповідаю", - підсумувала Інна Мицюк.

Нагадаємо, ДТП із Зайцевою: родичі загиблих харків'ян просять довічне. У Раді можуть прийняти закон про посилення покарання за водіння в нетверезому стані

Також Знай писав, що Зайцева платить сім'ям загиблих 30 грн: цинічна правда спливла через 4 роки після аварії. Родичка загиблого повідомила, що вважає такі платежі знущанням.

Раніше Знай повідомляв, що Зеленського просять помилувати Дронова, засудженого за ДТП у Харкові разом із Зайцевою: "Жертва обставин". Ще одна спроба помилувати