В Instagram опублікували фотографію знайденого у Франції експортного варіанту радянської класики - "Запорожця"

Ні для кого не секрет, що крім Радянського Союзу, окремі моделі виробництва радянського автопрому користувалися популярністю і в країнах Європи. У числі цих моделей був і улюблений багатьма малолітражний автомобіль "Запорожець". Instagram-аккаунт "zazgarage" опублікував фотографію, на якій зображений якраз такий автомобіль, повідомляє Hyser.

Варто відзначити, що радянські автомобілі в Європі мали популярність, проте справедливо буде сказати, що популярність ця була досить відносно, у зв'язку з чим машини випускалися досить малим тиражем. Проте, по французьких дорогах як і раніше їздить ЗАЗ-968 тих років.

Примітно, що саме ЗАЗ-968А, а не його модифікована версія ЗАЗ-968М, стала останньою моделлю "Запорожця, яка користувалася попитом за кордоном.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Традиційно, експортні версії радянських автомобілів допрацьовувалися імпортерами, за рахунок чого вигідно відрізнялися рівнем комфорту від моделей, призначених для внутрішнього ринку. Відмінною рисою експортної "мильниці" є наявність дзеркала заднього виду на крилі. Крім того, експортні версії обладнувалися більш зручними сидіннями і кермом, з боків кузова і радіоприймачем.

Зображений на фотографії "Запорожець" стоїть на одній з підземних парковок. Видно, що за машиною доглядають, так як незважаючи на свій похилий вік (а поставлялися такі "Запорожці" в середині сімдесятих") виглядає як новий.

Нагадаємо, крутіше, чим BMW з "бригади": у Старому гаражі відшукали рідкісний чорний Запорожець