В Україні пропонують дозволити офіційно відкуповуватися від обов’язкової армійської служби. Відповідну петицію на сайті Офісу Президента розмістив Олександр-Григорій Сух.

На думку автора петиції, «якщо влада не хоче скасовувати строкову службу», варто дати людям можливість «відкупитися легально від служби в армії, тому що службу… у нас в країні аргументують тим, що чоловік віддає борг державі за те, що вона його виростила і вивчила».

Він додав, що наразі чимало призовників дають хабарі за те, щоб не служити в армії.

Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України
Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України

«Але чому вони платять це людям, які ті гроші забирають собі до кишені, якщо можна їх платити офіційно в касу, цим самим збільшивши державну казну. Можна порахувати 11 років школи по 10 тисяч гривень, це виходить сума у розмірі 110 тисяч гривень, що непогано поповнить державну казну», - впевнений чоловік. Він порахував, що навіть сто таких призовників, які захочуть відкупитися, поповнять державний бюджет на 11 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«З цих грошей, що люди будуть давати державі, можна збільшити зарплати контрактникам, тим самим люди будуть більше підписувати військові контракти, адже краще мати зарплатню близько 30 тисяч гривень, аніж 800 гривень, які платять строковикам», - продовжує думку автор петиції.

Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України
Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України

Він додав, що своєю петицією хоче «узаконити частково корупцію, тому що люди так чи інакше будуть шукати собі якісь хвороби, аби не йти служити, а так з цього може якусь користь получити держава».

За підтримку такої пропозиції підписалися вже 25 осіб, у той час, як для розгляду петиції на вищому рівні необхідно у тисячу разів більше підписів.

Як раніше повідомляв Знай.uа: Україна потрапила в топ - 30 найсильніших армій світу: попереду США, Росія і Китай.ЗСУ займають 25 місце за потужністю у світі, а також 7 місце на європейському континенті.

Також ми повідомляли, що "Нова пошта" хоче доставляти посилки за допомогою безпілотника. В Інтернеті з'явилося відео першої тестової відправки посилки від" Нової пошти " з Києва до Харкова, включаючи зворотний напрямок на безпілотному літальному засобі.

Також ми повідомляли, що українці створили петицію, в якій просять президента України Володимира Зеленського і спеціального представника ОБСЄ з переговорів у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена зупинити війну на Донбасі.