Мінлива погода восени часто ставить батьків в глухий кут у виборі правильного одягу для свого чада.

Тільки що було сонячно, через годину набігли хмари і пішов дощ. Бабуся наполягає на двох светрах і вовняному шарфі, дитина відмовляється надягати шапку, батьки в розгубленості – адже малюк може захворіти як від переохолодження, так і від того, що спітнів. На допомогу їм прийдуть поради доктора Комаровського, який поділився в своєму instagram новою порцією корисних рекомендацій і по дорозі розвіяв деякі популярні міфи.

Порада №1.

Достатній мінімум. Доктор Комаровський переконаний: якщо без будь-якої «телогреечки» можна обійтися – обійдіться. Він радить виробити у дитини звичку одягатися самій - самій обирати кількість речей, адже застуди частіше виникають не від переохолодження, а від підвищеної пітливості, обумовленою надлишком одягу.

Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy
Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy

Порада № 2.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Популярна думка, що від ходіння без шапки розвивається менінгіт, - типовий приклад народної казки, - зауважує лікар. Менінгіт - це гостра інфекційна хвороба, яка в 99% випадків викликається мікробом. Імовірність зустрічі з ним не залежить від того, що у вас в цей час на голові.

Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy
Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy

Порада № 3.

Крім того, доктор Комаровський рекомендує більше рухатися під час прогулянки: «У переважній більшості випадків дитина говорить «мені холодно» з вини батьків, адже надіти на нього три шуби і базікати з подружками, друзями помітно простіше, ніж гуляти активно – бігати, грати».

Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy
Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy

Порада № 4.

Варто відзначити, що процес теплообміну у дорослих і дітей відрізняється. «У дітей він протікає в кілька разів інтенсивніше, ніж у дорослих. Отже, в одиницю часу дитина виробляє тепла більше, ніж дорослий", - пише лікар у соцмережі. Це означає, що "там, де дорослому прохолодно, - дитині нормально. Там, дорослому нормально, - дитині тепло. Там, де дорослому тепло, - дитині жарко».

Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy
Поради, instagram.com/doctor_komarovskiy

Важливо відзначити, що всі ці поради стосуються тільки здорових дітей, у яких немає підвищеної температури та інших симптомів простудних захворювань.

Знай.ua нагадує: Євген Комаровський жорстко "пропісочив" невакцинованих українців: "Для багатьох ця осінь стане останньою"

Як раніше повідомляв Знай.ua: Доктор Комаровський назвав головну небезпеку для тих, кому за 30: "Всього дві причини"

Також Знай.ua писав: Євген Комаровський пояснив, чи можливо переконати антивакцинаторів: "Трупи нікуди складати"