Українка, яка отримує стипендію через «Приватбанк», поскаржилася на те, що половину її грошей вкрали шахраї. Відповідний пост з'явився на порталі «Мінфін».

За словами постраждалої дівчини, 21 жовтня цього року вона отримала стипендію від університету трохи більше 14 тисяч гривень.

"Проходить десь годину-півтори, як почали шахраї знімати гроші. Я в цей час була зайнята і не знала про це, ні які повідомлення не приходили навіть про те, що стипендія прийшла. Так от десь за годину вони встигли зробити близько 90 операцій або транзакцій і списати близько 7 тисяч гривень. Вони б і все інше зняли б, просто я заблокувала картку", - поскаржилася студентка.

Приватбанк. Фото: Today.ua
Приватбанк. Фото: Today.ua
Приватбанк. Фото: Today.ua

Вона звернулася до відділення банку в Полтаві, за адресою вул.Зіньківська 4, і там сказали, що транзакції не перевищують 155 грн, «але так як сума була знята дуже велика, то повинні вам повернути».

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Це заспокоїло постраждалу. У відділенні їй порадили зателефонувати на гарячу лінію, там оформили заяву про повернення грошей і запевнили, що повернуть їй гроші.

Через годину їй передзвонили і повідомили, що оскаржують заяву, так як сума однієї транзакції не перевищує 155 грн.

Студентці порадили звернутися в поліцію і писати в техпідтримку тим сайтам, звідки йде адреса транзакцій.

«У Приватбанку сказали, що мовляв десь дані залишили на якомусь сайті і так списали гроші, і банк їх не поверне. А те, що мені ні які смс або повідомлення не приходили про те, що стипендія прийшла або апитаются хтось зняти гроші, нікого не збентежило. І плюс ще надію дають, а потім забирають, так визначитеся вже! Краще б мовчки свою роботу робили і відповідали, якщо точно знають, а не свої думки або здогадки говорили... ніде і ніколи не залишайте на сайтах ніяких даних, а якщо вже так вийшло, то поміняйте ваші банківські картки, ваші см-карти і гугл акаунти теж», - порадила постраждала.

У банку їй ще раз нагадали правила безпеки при користуванні рахунками та інтернет-сайтами.

Знай.uа нагадує: На українку взяли кредит в" Монобанку " після крадіжки телефону, співробітники тільки поспівчували

Як раніше повідомляв Знай.uа: Нові правила і тарифи від Monobank: що змінилося для українців

Також Знай.uа писав: "Monobank" поставив все на паузу: масштабний збій не дає перевести гроші з картки