Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про те, що діти з 12 років зобов'язані перебувати в громадських місцях в захисній масці.

Це стосується транспорту і місць масового скупчення людей. А ось школярам з 1-4 класів можна не використовувати засоби захисту в закладах освіти.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

"З 12 років повинні (носити маски). У закладах освіти учні перших-четвертих класів можуть не використовувати маски. Всі інші повинні надягати на вході і виході з закладу освіти і під час використання загальних приміщень. Під час занять маску можна не надягати", - заявив Ігор Кузін.

Після цього він додав, що зараз педіатри дуже розгублені, тому не можуть дати чітких рекомендацій. Однак якщо батько бажає захистити свою дитину, з 12-річного віку можна отримати щеплення Pfizer. Це стосується тих випадків, за згодою батьків, якщо підліток має важке захворювання або інвалідність.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Школа, скріншот: Youtube
Школа, скріншот: Youtube

І потім санітарний лікар додав, що протягом наступних трьох тижнів в Україні спостерігатиметься критична ситуація, яка піде на спад лише в січні. Однак наступна хвиля не за горами - експерти чекають її в березні-квітні.

Нагадаємо, "Червона" зона з 1 листопада: невакцинованим українцям нагадали про штрафи в 17 тисяч у транспорті

Як повідомляв "Знай.ua", Володимир Зеленський порадив українцям "включити мозок" через Covid-19: смертей, як у Другій світовій

Знай.ua писав, МОЗ затвердив перелік протипоказань для вакцинації від Covid, але краще зробити щеплення