На офіційній сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація від заступника глави Міністерства Віталія Музиченка, який розповів, як можна отримати субсидію навіть при існуванні боргів перед комунальними установами.
Він порекомендував громадянам піти на реструктуризацію боргу, укласти договір і звернутися до органу соцзахисту, щоб їм призначили житлову субсидію.

Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)
Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)

"Відповідно до законодавства житлова субсидія не призначається при наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не закінчився і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн)", - йдеться в публікації.

Щоб укласти даний договір, потрібно звернутися до постачальника комунальних послуг. Однак якщо це сталося протягом перших місяців з початку опалювального сезону, субсидію призначать лише наступного разу.

Пенсіонери, фото: Unian
Пенсіонери, фото: Unian

"Мамі нарахували субсидію після реструризації боргу", "Підкажіть, будь ласка, чи має право отримати субсидію дружина, без урахування доходів чоловіка, який прописаний разом з дружиною, але фактично за адресою реєстрації не проживає", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, оформляємо субсидію: як подати документи в умовах "карантинної блокади" і терміни розгляду заявки

Як повідомляв "Знай.ua", злісний сусід "виживає" Ларису з комуналки зграєю курок: поїхав, а жінка божеволіє

Знай.ua писав, місцями сиділи без зарплати: українцям виплатили заборгованість на суму 9,1 млн грн