На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якій запропонували ввести обов'язкові курси для підвищення кваліфікації народних депутатів і президента. Зробити це хочуть у форматі реаліті-шоу "Хата на депутата".

Автор петиція є Сав'як Ігор Ярославович, і він запропонував таку ідею в четвер, 28 жовтня. Зробив це у зв'язку з тим, що деякі нардепи, за типом Миколи Тищенка, кажуть що м'ясо і крупи дешевше в кілька разів, ніж це зазначено в Держстаті, тому в чоловіки виникло питання стосовно профпридатності депутатів.

Народні депутати, трибуна - скріншот
Народні депутати, трибуна - скріншот

"Складається враження, що депутати відірвані від нашої реальності і є прибульцями з далеких планет, зі світлих орбіт. А з цього випливає припущення, що" космічні туристи " не володіють достатньою мірою навіть елементарною базисною інформацією про справи всередині країни, якою апріорі повинен володіти кожен депутат ще до вступу на посаду. А значить, не повинні знати і компетенції, щоб і далі працювати народними депутатами. І з огляду на це нереальна ситуація, при якій "... простий вчитель буде жити як президент..."Але цілком реальною може бути ситуація, при якій "президент цей ... житиме як учитель". Таку ситуацію можна створити вже зараз " - сказано в повідомленні.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Тому виникла пропозиція ввести спеціальні курси у форматі шоу "Хата на депутата", а саме, двічі на рік депутати і президент повинні будуть вижити в місяць на мінімальну зарплату, а знімати це повинні будуть за кошти самих чиновників. Якщо брати участь в цьому він не захоче, то з нього повинні будуть здати мандат.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Ігор Сав'як зазначає, що за правилами у депутата буде можливість натиснути "червону кнопку", для того, щоб викликати інструктора з моральної підтримки - "пенсіонерку, яка буде ділитися лайфхаками типу "якщо через тиждень взагалі нічого не їсти, то на гречці протриматися нереально, треба через два дні нічого не їсти, тоді може в лікарню ще встигнуть довезти і там пшеничною кашкою якось відреанімують".

Кожне натискання кнопки буде знімати з подружжя половину зарплати, а якщо зробити це двічі за день, то сприймати це як кнопкодавство.

Народні депутати / фото : ВРУ
Народні депутати / фото : ВРУ

Знай.ua нагадує: трудову книжку можна забрати до звільнення? Адвокат Дудник пояснив, як змінилися права українців

Як раніше повідомляв Знай.ua: від пенсіонерки зажадали виплачену субсидію: занадто "кучеряво" живе

Також Знай.ua писав: подвоїмо внески: у Мінсоцполітики запропонували альтернативу накопичувальної пенсії