Японці представили унікальний винахід - свій перший літаючий мотоцикл Xturismo.

Японський стартап A.L.I. Technologies створив літаючий мотоцикл вагою 300 кілограмів, який може розігнатися до 100 кілометрів на годину і літати протягом 40 хвилин. Модель призначена для однієї людини.

Літаючий байк Xturismo
Літаючий байк Xturismo

Охочих випробувати новинку виявилося багато, розробники вже почали приймати попередні замовлення. Поставки ховербайків за зробленими заявками почнуться в першій половині наступного року. Вартість Xturismo становить 77,7 млн ієн, що приблизно 682 тисячі доларів. При цьому кількість байків буде обмежена, всього у продажу буде 200 машин.

Літаючий байк Xturismo
Літаючий байк Xturismo

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Творці пояснили, як працює Xturismo. Виявилося, в ньому встановлений двигун внутрішнього згоряння, який запускає два великих гвинта — вони-то і тримають байк в повітрі.

Також, додали розробники, літає мотоцикл дуже плавно завдяки технології контролю висоти, яку стартап раніше використовував у своїх дронах. На відео в Youtube мотоцикл здійснив короткий політ в декількох метрах від землі на гоночній трасі біля гори Фудзі.

Нагадаємо, зрубав 4 дерева - посадив 10: українці знайшли новий спосіб очистити Землю від сміття та шкідливого пластику

Як повідомляв Знай.uа, українська школярка змусила говорити про себе весь світ - ось як швидко очистити воду в річках

Також портал Знай.uа писав, що в Китаї знайшли, як перемогти танцюючих бабусь і гучну музику: колонки відключають "ліхтариком"