В Україні стрімко подорожчало м'ясо, зокрема яловичина. Експерти вважають, що таке зростання цін пов'язане зі значним зниженням поголів'я великої рогатої худоби.

Зараз у Києві середня ціна на яловичину коливається від 130 гривень за кілограм фаршу, до майже 400 гривень за кілограм стейка, передає "УНІАН".

Так, в Україні різко злетіли ціни на яловичину, зараз це пов'язують зі значним зниженням виробництва. Як повідомляють, аналітики з Українського клубу аграрного бізнесу, з початку року поголів'я великої рогатої худоби скоротилося на 6,7%. При цьому за останні 30 років поголів'я великої рогатої худоби в Україні скоротилося на 88%.

"Чисельність поголів'я в Україні демонструє скорочення протягом багатьох років, що ставить під питання функціонування галузі в майбутньому", – зазначили в УКАБ.

Зараз у торговельній мережі NOVUS яловичину продають від 165 гривень за кілограм котлетного м'яса до 379 гривень за кілограм стейка.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скріншот NOVUS
Скріншот NOVUS

Скріншот NOVUS
Скріншот NOVUS

Супермаркет "Фора" продає задню частину без кістки по 239 гривень за кілограм.

Скріншот "Фора"
Скріншот "Фора"

У в "Ашані" ціни на яловичину стартують від 135 гривень за кілограм ребер до 230 гривень за кілограм стейка.

Скріншот "Ашан"
Скріншот "Ашан"

"Еко-маркет" пропонує яловичу м'якоть по 189 гривень за кілограм.

Скріншот "Еко-маркет"
Скріншот "Еко-маркет"

У торговельній мережі VARUS пропонують яловичий фарш за ціною 149 гривень за кілограм.

Скріншот VARUS
Скріншот VARUS

Скріншот VARUS
Скріншот VARUS

Що відбувається з цінами на м'ясо:


В Україні останнім часом значно зросли ціни на куряче філе, яловичину і свинину. Ціни в липні 2021 року в порівнянні з груднем попереднього року зросли на 19,6%, 12,2% і 4,2% відповідно.

При цьому раніше директор Асоціації м'ясної галузі Микола Бабенко прогнозував, що в Україні ціни на м'ясо злетять на 50-100%.

Нагадавши, газ виросте в 4 рази? Українцям відповіли, чи подорожчає транспортування блакитного палива

Як повідомляв Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Також Знай писав, що в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.