Усміхнена і життєрадісна Таня - 19 річна дівчина з абсолютно звичайної сім'ї без генетичних особливостей.

З невідомої причини вона народилася з аномаліями кінцівок: у неї по одному пальцю на кожній руці, а права - не розгинається в лікті. Чому так сталося, Таня точно не знає, але мати кілька разів хворіла під час вагітності і жили вони поруч з полем, яке оброблялося хімікатами. Про це пона розповіла TUT.BY.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Одна нога дівчини після народження була коротша за іншу, була відсутня колінна чашечка. До 17 років Таня відмовлялася сідати в коляску або брати милиці: дівчинка їздила на велосипеді «з пацанами на перегонки» і стрибала на одній нозі. Потім лікарі провели їй ампутацію.

Всупереч своїм особливостям, Таня пішла в школу в 8 років, до цього часу вона вміла писати, малювати, її навчили користуватися ручкою. Згадує, що у неї був кращий почерк в класі:

"Вона пише двома пальцями краще, ніж ви своїми", - говорили вчителі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В основному дівчина була на домашньому навчанні, але завжди прагнула до спілкування: підтримувала відносини з однокласниками і ходила на всі заходи, відкриті уроки, свята.

Вона не комплексувала через особливості свого тіла, за що вдячна батькам. Як і будь-який інший дівчинці, їй могли не подобаться власні зуби, вилиці або ніс, але що стосується кінцівок, вона розуміла – це не зміниться, і з честю приймала це.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Навколишні люди реагують на неї по-різному, розповідає Таня. Літні дивуються і хрестяться, а діти цікавляться металевим протезом. "Як ти їси?", "Як ти пишеш?", "Як стрижешь нігті?", "Як заплетаешься?" - Тані постійно задають ці питання. Дівчина розповідає, що все навчилася робити сама і може жити одна за сотню кілометрів від батьків: "Тільки важко чистити картоплю і не можу шити і ліпити сніжки".

Нещодавно Таня переїхала із Запоріжжя до Києва і вступила до університету, в майбутньому мріє стати успішною бізнес-леді, а поки що створила сторінку в TikTok, де веде прямі ефіри і жартує про своє життя.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

"Бути молодим і жити з двома пальцями і протезом можливо, реально і не складно, як здається на перший погляд", - говорить Таня, особистим прикладом доводячи, що сила духу і бажання жити допоможе подолати, здавалося б, неможливі, перешкоди.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Знай.ua нагадує: Схожа на ляльку з "Гри в кальмара": знайдено найвищу жінку в світі

Як раніше повідомляв Знай.ua: Українка з інвалідністю звинуватила медиків у знущаннях в ковід-лікарні: "Щодня плачу та мучаюсь від болю"

Також Знай.ua писав: Українцям допоможуть обладнати під'їзди і видадуть компенсацію: у Мін'юсті назвали пільгову категорію