Служба охорони дикої природи штату Аляска повідомляє про те, що дикий ведмідь напав на їдучого велосипедиста. Про це на своєму порталі пише 7news .

Побачивши в десяти метрах від себе, що в його бік біжить 200-кілограмова тварина, чоловік зупинився і зробив спробу налякати ведмедя, для цього він почав кричати.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Ведмідь не звернув уваги на спроби жертви захиститися і почав наступати. Тоді переляканий велосипедист впав на землю, закривши руками голову.

Наздогнавши потерпілого, ведмідь спробував його вкусити за ногу нижче коліна, на що той у відповідь штовхнув його другою ногою. Це спрацювало, і тварина відступила.

У паніці велосипедист подзвонив своєму другові і попросив доставити його в поліклініку. Лікарі клініки Healy Medical обробили колоті і рвані рани, після чого відпустили жертву нападу додому. За повідомленнями поліції, чоловік мав при собі зброю, але чому не скористався нею для захисту, не повідомляється. Велосипедист оцінив вагу ведмедя приблизно в 200 кілограмів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Виходячи зі статистики Служби національних парків США, ведмеді рідко нападають на людину, в основному це відбувається в разі якщо тварина хоче захистити своїх дитинчат або територію. Головною рекомендацією в разі нападу співробітники Служби пропонують лягти на землю і прикинутися мертвим, поклавши руки за шию.

Знай.ua нагадує: Ведмідь-геймер пробрався в будинок чоловіка, щоб пограти в комп'ютер: "позадротив" і закусив пластівцями

Як раніше повідомляв Знай.ua: Нацкорпус звільнятиме ведмедя з Червоної книги, замкненого в пивоварні

Також Знай.ua писав: Велосипедистка зламала ніс, врізавшись у відчинені двері поліційного авто: дівчина у лікарні